Var redd for å bli drept

SKIEN (Dagbladet): - Sludder og vås fra ende til annen. Jeg har aldri omgått kriminelle i Stockholms underverden, sier utpressingsoffer Thor Christensen (47). I dag vil han slå tilbake i Agder lagmannsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble en dramatisk dag for Christensen. Mens han ventet i bilen på å få fortsette sin forklaring i retten, brøt han fullstendig sammen. Angsten for at drapstruslene skulle bli virkelige, tok overhand. Den konkrete situasjonen med en tidligere kjent skikkelse fra Stockholms underverden i vitneboksen, utløste dramatikken.

Christensen falt sammen, men fikk tilkalt hjelp og kom til lege.

Tilbakeviser

Thor Christensen kom i fin form igjen i helga. Men han er preget av sjokket etter å ha lest referater fra forklaringen til Dragan Pajovic (44).

Dragan påsto at Christensen hadde hatt omgang med mafia i Stockholm på eksklusive nattklubber i champagnekalas, at han hadde en skjult økonomi og aldri hadde vært utsatt for utpressing. En av Christensens bekjente skulle ha vært en person som ble likvidert på Solvalla travbane i et kriminelt oppgjør.

- Jeg har aldri vært på nattklubb i Stockholm. Jeg har aldri møtt noen i mafiamiljøet. De gangene jeg har vært på Solvalla, har det vært med familie og hestefolkene på gården. Etterpå har vi reist rett til hotellet utenfor Stockholms sentrum. Jeg aner ikke hvem som ble likvidert på Solvalla, sier Christensen til Dagbladet.

Med henvisning til Dragans forklaring, legger han til:

- Jeg liker ikke champagne engang.

Løgn

Den 47 år gamle eksrederen sier han føler det sårende at det blir framstilt feilaktige påstander om ham i retten.

Han ønsker å få fram sin versjon og korrigeringer av vitneutsagn. Han håper at det vil skje ved aktors hjelp i dag.

- Det vil være naturlig at jeg skal forklare meg om hvorfor jeg brøt sammen, og få spørsmål om mine påståtte kontakter med mafiaen i Stockholm, sier Thor Christensen.

Får hjelp

For å få råd og støtte i pausene i retten i dag, vil han ha med seg en advokat, strafferettsekspert Jens Ove Hagen. Spørsmålet er hva Christensen, som fornærmet i saken og offer for en gigantisk utpressing, skal finne seg i av beskyldninger.

MØTER: I dag vil Thor Christensen gjerne forklare seg om sammenbruddet han fikk for Agder lagmannsrett - og tilbakevise beskyldninger om hans kontakter med mafiaen i Stockholm.