- Var redd for familien

Den drapssiktede hadde politibeskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Han var livredd for sitt eget og familiens liv, sier en kamerat av 37-åringen som i går skjøt og drepte Lennart Faugli (31) på åpen gate i Mysen sentrum.

I september i fjor ble den tidligere dørvakten beskutt mens han lå og sov hjemme i rekkehusleiligheten ved Korsgård utenfor Askim. Mer enn 20 skudd ble avfyrt mot vinduene i andre etasje på rekkehuset, der 36-åringen og hans samboer lå og sov. Også deres barn befant seg i leiligheten.

Truffet

36-åringen ble truffet av et skudd i hofta. Prosjektilet skiftet bane da det traff kroppen hans, lagde en 20 centimeter lang sårkanal i låret og måtte opereres ut.

Den tidligere dørvakten skal ha vært overbevist om at et kriminelt miljø stod bak, og at skuddene var gjengjeldelse for den massive volden han påførte 31-åringen utenfor puben da han var dørvakt.

Politibeskyttelse

Politiet i Follo har etterforsket skytingen, men etter et halvt år er ingen pågrepet i saken.

Selv skal 36-åringen ha fått politibeskyttelse på hemmelig sted i tre måneder etter skuddene mot rekkehuset han bor i. Familien hans har av hensyn til sin egen sikkerhet ikke bodd sammen med ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer