Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vår sårbarhet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Odd Einar Dørum følger opp innstillingen fra det såkalte sårbarhetsutvalget som Kåre Willoch ledet. Willoch la fram sin utredning om svikten i den norske beredskapen mot katastrofer, ulykker og terrorisme sommeren 2000. Den var forutseende. Trusler som virket fjerne for fire år siden, er reelle i dag. Beredskapen er bedre, men neppe tilstrekkelig.

Utvalget for kritisk infrastruktur har mandat til å drøfte hva som skal til for å sikre at katastrofer, ulykker og terror ikke kan ramme vårt samfunn så hardt at det går i stå. Det handler også om offentlig kontroll og statens eierskap. De ivrigste tilhengerne av å bygge ned statens eierskap til vital infrastruktur, bør ta seg en pause og vente på utvalgets konklusjoner om kraftforsyning, teletjeneste, betalingsformidling, oljevirksomhet og alt det andre som kan bli rammet av en plutselig, voldsom hendelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media