Gikk seg vill på fjelltur i USA:

Var savnet - nektet å svare ukjent nummer

Mannen hadde ingen anelse om at han var meldt savnet i over 24 timer.

GIKK SEG VILL: En mann i Colorado i USA gikk seg vill rundt Mount Elbert i slutten av oktober. Da han kom hjem hadde han ingen anelse om at han hadde vært meldt savnet i over ett døgn. Foto: Krasnova Ekaterina / Shutterstock / NTB
GIKK SEG VILL: En mann i Colorado i USA gikk seg vill rundt Mount Elbert i slutten av oktober. Da han kom hjem hadde han ingen anelse om at han hadde vært meldt savnet i over ett døgn. Foto: Krasnova Ekaterina / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Redningsarbeid ble iverksatt da en turgåer ikke kom tilbake fra fjellturen sin ved Mount Elbert i Colorado i USA, skriver The Guardian.

- Turgåeren ble meldt savnet rundt klokka 20.00 den 18. oktober etter å ikke ha å returnert til hjemmet sitt, sa Lake County Search and Rescue.

Redningsarbeiderne forsøkte gjentatte ganger å ringe mannen, og hørte at ringetonen fungerte. De ble engstelige da han ikke svarte på noen av anropene deres.

De forsøkte å sende ham meldinger, og la igjen talebeskjeder, men de fikk ikke noe svar. Etter kveldens første søk måtte de reise hjem, helt uvitende om tilstanden til den savnede mannen.

Ante ikke at han var savnet

Dagen etter ble et nytt letemannskap satt til å søke etter mannen rundt det 4401 meter høye fjellet.

Midt under leteaksjonen fikk de beskjed om at mannen hadde blitt funnet. Han hadde returnert til hjemmet sitt tidlig samme morgen, uten anelse om at han var meldt savnet.

Han hadde mottatt mange anrop, meldinger og talebeskjeder under turen sin, men nektet å svare, fordi numrene som ringte var ukjente.

Det har fått letemannskapene ved Lake County Search and Rescue-temaet til å reagere.

PROTESTERTE: På en oppsiktsvekkende måte tok Italienske flyvertinner til gatene 15. oktober. Foto: AP Vis mer

- Ta telefonen!

- En bemerkelsesverdig notering vi gjør oss er at den savnede ignorerte gjentatte telefonsamtaler fra oss, fordi han ikke gjenkjente nummeret, som ringte, skrev de i et innlegg på Facebook-siden deres.

- Hvis du er forsinket i henhold til reiseruten din, og du begynner å få gjentatte anrop fra et ukjent nummer, vennligst svar på telefonen. Det kan være et søk og redningsteam som prøver å bekrefte at du er trygg, skriver de videre i innlegget.

I Facebook-innlegget ser man at flere har reagert med sinne og kritikk i kommentarfeltet, rettet mot turgåeren.

Reaksjonene har fått Lake County Search and Rescue til å legge inn en kommentar selv, for å roe ned gemyttene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer