Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Var sexslave hos science fiction-sekt

Sekten bygger sin tro på romanserie fra 60-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Darlington i Nordøst-England har avslørt en sexslaverisekt som er basert på en serie med science fiction-bøker, melder BBC News.

Razzia

Politiet oppdaget sekten etter at de gjennomførte en razzia mot en bolig i området, på grunnlag av tips om at en kvinne ble holdt der mot sin vilje.

En talsmann for sekten avviser anklagene og sier den kanadiske kvinnen deltok frivillig, og at de andre involverte er samtykkende voksne mennesker.

Sekten kaller seg kaotianere og etterlever levesettet i romanserien «Chronicles of Gor» («Gors krøniker»), som beskriver et samfunn hvor kvinner blir dominert.

Oppsøkte sekten selv

Den 29-årige kvinnen skal ha selv ha oppsøkt sekten etter å ha funnet den på Internett.

Seinere kontaktet hun en venn fra USA og fortalte at hun ville dra, men ikke kunne, siden hun hadde brent passet sitt og returbilletten. Vennen kontaktet så politiet.

Politiet sier imidlertid at de ikke har funnet noe som kan tyde på kriminell aktivitet i boligen.

De har også undersøkt påstander fra en far om at hans 18-årige sønn har sluttet seg til sekten. Gutten ble funnet i boligen, men politiet kommer til at han var der frivillig.

- Begjær etter å tjene

31-åringen Lee Thompson sier han er sektens «herre», den som trener opp slavene i boligen i Darlington. Han sier imidlertid at alt kvinnene blir bedt om å gjøre, blant annet matlaging og husvask, er «frivillig og trygt».

- Det fungerer etter prinsippet om at noen kvinner har et begjær etter å tjene, sier Thompson til regionavisa Northern Echo.

- Folk flest tror dette er veldig seksuelt betont, men det dreier seg om alle handlinger de utfører, de gjør det for sin herre. Når det er sagt, gjør jentene alt de blir bedt om når det kommer til sex, men alt er frivillig og trygt, sier Thompson, som opplyser at opptil 350 sektmedlemmer møtes regelmessig i puber og klubber rundt om i Nordøst-England.

Kaotianerne er en fraksjon av goreanerne, som baserer sin tro på romaner skrevet av den amerikanske universitetsprofessoren John Norman. Bøkenes handling er lagt til den kvasimiddelalderske planeten Gor, som har et kastesystem, og der kvinner brukes som slaver.

Det finnes anslagsvis 25 000 goreanere over hele verden.

Les mer om Gor og goreanere på Wikipedia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media