- Var sikker på at de lagde kisten min

Fay hørte saging og banking, før hun selv ble målt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var en av dagene da 25 år gamle Faye Turney fremdeles satt i isolat at hun hørte lyden av saging og spikerslag  utenfor cellen.

Deretter kom en kvinnelig fengselsbetjent inn til henne. Raskt målte hun Fayes høyde og størrelse, før hun ropte målene ut til en mann i korridoren.

- Jeg var sikker på at de lagde kisten min, sier småbarnsmoren til den britiske avisa The Sun.  

Se TV-innslag på Dagbladet-TV.

Siktet for spionasje 

Faye Turney ble tatt til fange sammen med 14 andre britiske marinegaster og -soldater, i det iranske myndigheter hevder var iransk farvann. Deretter ble de ført til Teheran og fengslet, siktet for spionasje.

Faye og de andre kom tilbake til Storbritannia torsdag, etter intens dialog mellom Iran, Den europeiske union og Storbritannia.

Hva regimet i Teheran får i bytte for frigivningen av gruppen er usikkert. Blair har gjentatte ganger forsikret om at det ikke finnes noen avtale, men Irans ambassadør i London rykket i går ut og sa han regnet med britisk støtte til Irans atomprogram i tiden som kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer