Var sikker på at han bare skulle få en bot, så han tok med seg papegøyen ...

Men dommeren hadde helt andre planer for Craig Buckner. 

KJÆLEDYR: Craig Buckner hadde med seg papegøyen sin Bird da han møtte i retten. Foto: Washington County Sheriff's Office
KJÆLEDYR: Craig Buckner hadde med seg papegøyen sin Bird da han møtte i retten. Foto: Washington County Sheriff's OfficeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Craig Buckner fra delstaten Oregon møtte opp i retten mandag for brudd på reglene i forbindelse med en løslatelse. Han hadde unnlatt å møtt opp i retten tidligere etter å ha blitt anklaget for narkotikabruk og tyveri.

Buckner var likevel sikker på at dommeren bare skulle gi ham en bot for forseelsen. Derfor lot han papegøyen Bird vente i et tre på utsiden av rettslokalet i mellomtiden.

Men dommeren hadde andre planer. Han sørget i stedet for at Buckner ble sendt rett i arresten, skriver CNN.

Samtidig ble papegøyen Bird omringet av en stor nysgjerrig folkemengde på utsiden, noe som gjorde fuglen stresset. Stresset var også Buckner, som inderlig ønsket å hente fuglen.

- Det var Mr. Buckners kjæledyr. Han har hatt denne fuglen siden hun ble klekket. Han var veldig bekymret da han ble satt i varetekt, fuglen betydde så mye for ham, sier politikonstabel Shoana McKelvey.

Hun lot Buckner hente fuglen sin og ta den med inn i lokalet, hvor duoen blant annet tok bilder sammen.

- Vi har veldig sterke verdier og ønsker å gjøre det som er riktig. Jeg har også veldig sterke moralske verdier, som handler om å behandle alle folk med medfølelse uansett hvilken rolle jeg har, sier McKelvey.

Etter flere telefoner fikk Buckner en venn til å hente Bird, som blir passet på mens Buckner soner straffen sin.

SITTER FAST I HULL: Den lille babyelefanten kommer seg ikke opp av hullet. Video: Newsflare Vis mer