KJÆLEDYR: Craig Buckner hadde med seg papegøyen sin Bird da han møtte i retten. Foto: Washington County Sheriff's Office
KJÆLEDYR: Craig Buckner hadde med seg papegøyen sin Bird da han møtte i retten. Foto: Washington County Sheriff's OfficeVis mer

Var sikker på at han bare skulle få en bot, så han tok med seg papegøyen ...

Men dommeren hadde helt andre planer for Craig Buckner. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Craig Buckner fra delstaten Oregon møtte opp i retten mandag for brudd på reglene i forbindelse med en løslatelse. Han hadde unnlatt å møtt opp i retten tidligere etter å ha blitt anklaget for narkotikabruk og tyveri.

Buckner var likevel sikker på at dommeren bare skulle gi ham en bot for forseelsen. Derfor lot han papegøyen Bird vente i et tre på utsiden av rettslokalet i mellomtiden.

Men dommeren hadde andre planer. Han sørget i stedet for at Buckner ble sendt rett i arresten, skriver CNN.

Samtidig ble papegøyen Bird omringet av en stor nysgjerrig folkemengde på utsiden, noe som gjorde fuglen stresset. Stresset var også Buckner, som inderlig ønsket å hente fuglen.

- Det var Mr. Buckners kjæledyr. Han har hatt denne fuglen siden hun ble klekket. Han var veldig bekymret da han ble satt i varetekt, fuglen betydde så mye for ham, sier politikonstabel Shoana McKelvey.

Hun lot Buckner hente fuglen sin og ta den med inn i lokalet, hvor duoen blant annet tok bilder sammen.

- Vi har veldig sterke verdier og ønsker å gjøre det som er riktig. Jeg har også veldig sterke moralske verdier, som handler om å behandle alle folk med medfølelse uansett hvilken rolle jeg har, sier McKelvey.

Etter flere telefoner fikk Buckner en venn til å hente Bird, som blir passet på mens Buckner soner straffen sin.

SITTER FAST I HULL: Den lille babyelefanten kommer seg ikke opp av hullet. Video: Newsflare Vis mer