- Var sikker på at vi skulle dø

Først fløy bilen med barnefamilien sju meter gjennom lufta. Så havnet den på toglinja.

FORSLÅTT, MEN I LIVE: Johan (35), kona Cecilia (39)  og de tre små barna deres overlevde mirakuløst først et svev på sju meter, deretter kom de unna i live etter å ha havnet på skinnegangen. Foto: EXPRESSEN
FORSLÅTT, MEN I LIVE: Johan (35), kona Cecilia (39) og de tre små barna deres overlevde mirakuløst først et svev på sju meter, deretter kom de unna i live etter å ha havnet på skinnegangen. Foto: EXPRESSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg var sikker på at vi skulle dø, her slutter livet for hele familien, sier den rystede familiefaren Johan (35) til Expressen.

Han, kona Cecilia (39) og barna Viking (5), Svea (3) og Tor (9 md.), var sist tirsdag svært nær ved å omkomme etter at familiebilen først fløy sju meter gjennom lufta - for deretter å havne på toglinja.

Johan takker blant annet valget av familiebil - en fire tonns Hummer - for at familien fremdeles er i live.

Fløy gjennom lufta Det var speilglatt da barnefamilien var ute og kjørte nord for Stockholm. Johan forteller at han holdt 40 km/t over jernbanebrua ved Gamla Nynäsvägen da alle de fire hjulene plutselig mistet veigrepet.

Bilen skled hurtig mot autovernet, som hadde ei svær snøfonn foran seg.

- Jeg kjente et sug i magen, og at vi falt, sier Johan.

Snøfonna var blitt til ei rampe, og bilen skjøt gjennom lufta - og landet sju meter unna. På veien hadde den brast gjennom et stengsel og dratt ned togets kjøreledning.

Kona livløs Johan var uskadd, det samme var barna - men Cecilia hang livløs fra sikkerhetsbeltet med blod i håret og ansiktet. I tillegg sto bilen nå på toglinja, og det var bare et tidsspørsmål før et tog ville komme.

Døra gikk ikke opp, så Johan måtte ta seg ut gjennom takluka. Han forsøkte først å få ut barna, men dro av hele dørhåndtaket. Det samme skjedde med bakluka.

Så kom toget, i full fart.

- Jeg så kona sitte livløs i forsetet og hørte barna gråte. Det var fryktelig - jeg tenkte «Nå dør de foran øynene på meg», sier Johan.

Til alt hell for toget forbi uten å treffe bilen.

Hjelp fra tilskuer Nå lyktes det familiefaren å få ut barna gjennom vinduet, deretter Cecilia. En av de mange tilskuerne som etter hvert hadde samlet seg på stedet, hoppet ned og hjalp til.

Så bar det til sykehuset i all hast. Det viste seg at barna var uskadde - og at Cecilia hadde sluppet fra ulykken med en kraftig hjernerystelse og kutt i ansiktet som måtte sys.

- Legene sa det var et under at hun reddet synet etter en slik smell, sier den lettede ektemannen.

KRITISK ØYEBLIKK: Et overvåkingskamera viser hvordan familiens Hummer står på skinnegangen etter å ha seilt sju meter gjennom lufta. Foto: EXPRESSEN
KRITISK ØYEBLIKK: Et overvåkingskamera viser hvordan familiens Hummer står på skinnegangen etter å ha seilt sju meter gjennom lufta. Foto: EXPRESSEN Vis mer

Han vil advare om hvor farlige snøskavler i veibanen kan være.

- Vi var veldig nær ved å dø, sier han.

SOLID KJØRETØY: Johan tilskriver familiebilen, en fire tonns Hummer, mye av æren for at alle fem fremdeles er i live. Foto: EXPRESSEN
SOLID KJØRETØY: Johan tilskriver familiebilen, en fire tonns Hummer, mye av æren for at alle fem fremdeles er i live. Foto: EXPRESSEN Vis mer