«Var sikre på å dø»

BERGEN (Dagbladet): De overlevde det umulige: I en time og 20 minutter var de fanget i et inferno av ild og røyk i Seljestadtunnelen. - Vi hadde lagt oss ned for å dø, forteller Vivian Misje Eliassen (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 14. juli i fjor opplevde bergenskvinnen sitt livs mareritt. 26-åringen lever fortsatt med det uhyggelige dramaet i kroppen, etter ulykken har hun engasjert seg i arbeidet for brannsikring av tunneler, og hun har følgende budskap til dem som sitter på pengesekken:

- Mange tunneler i Norge er i dag rene brannfeller. Og det er absolutt verdt å bruke penger på å brannsikre dem. Som i vårt tilfelle er det ofte bare tilfeldigheter som gjør at folk ikke omkommer.

Ventet på døden

Sammen med venninnen Lissi-Ann Jacobsen (25) var hun på vei fra Kristiansand til Bergen. I baksetet satt sønnene deres, de nå seks år gamle guttene Henrik og Marius. Uten forvarsel havnet de i dramaet i den 1273 meter lange tunnelen mellom Odda og Røldal. En kjedekollisjon utløste en voldsom brann.

Vivian Misje Eliassen klarte å snu bilen, men det var umulig å se noe i den massive røyken. Dermed tok de to kvinnene hvert sitt barn under armen og begynte å gå mot utgangen. Men måtte gi opp på grunn av den intense varmen og røyken. De hadde ikke annet valg enn å legge seg ned på asfalten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer