- Var sinnssyk under Fort Hood-massakren

Lam drapsmann vil nekte straffeskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Psykiateren og majoren Nidal Hasan, som skjøt og drepte 13 mennesker på USAs største militære base Fort Hood i Texas, må snart svare for gjerningene sine i en militær domstol.

- Jeg venter at han vil erklære seg uskyldig, sier Hasans forsvarer, advokat John Galligan, til ABC News.

Galligan vil argumentere for at Hasan ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Derfor skal han heller ikke være strafferettslig ansvarlig.

Advokaten mener Hasan var sinnssyk da massakren skjedde 5. november i år. Lam fra brystetEn militær granskingskommisjon hadde lørdag en høring på rommet til den ameriksfødte og palestinskættede Nidal Hasan på Brooke Army Medical Center.

Kommisjonen har ikke kommet med noen opplysninger om møtet på sykehusrommet.Men forsvarer Galligan opplyser at hans klient er lam fra brystet og ned og har dårlig førlighet i armene etter å ha blitt av skudd fra en sivil polititjenestekvinne.

Nidak Hasan skulle i løpet av vinteren tjenestegjøre i de amerikanske styrkene i Irak - en beordring han ifølge kolleger og bekjente hadde vegret seg kraftig mot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer