- Vår sjåfør har ingen skyld her

Selskapets danske sjef mener motgående bil var ansvarlig for den nærkatastrofale situasjonen på E6.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Hvem har rett? Diskuter i kommentarfeltet.

(Dagbladet): - Jeg har snakket med vår sjåfør, og han sier motgående bil ikke overholdt vikeplikten og plutselig la seg inn på E6 fra sideveien til venstre. Han gjorde en heroisk innsats for å unngå kollisjon, sier Jesper Hansen, konserndirektør i Thermo-Transit Danmark, til Dagbladet.

- Nedringt Hansen sier han er blitt nedringt av norske og danske journalister etter at Dagbladet i går la ut en video som viser en nærkatastrofal situasjon på E6 sør for Mosjøen i Helgeland: Foran en sving begynner Thermo-Transits bil å kjøre forbi Svein-Martin Brudevolls tankbil og er bare centimeter fra å krasje med en motgående lastebil.

Hansen var i går ikke tilgjengelig for kommentar. I stedet kommenterte Thermo-Transit Norges daglige leder Ragnhild Slotsvik Gjøsdal situasjonen, etter å ha sett videoen.

- Jeg er veldig rystet og sjokkert. Slikt skal ikke forekomme i vårt firma, og jeg tar sterk avstand fra slik kjøring, var Gjøsdals reaksjon.

Nå frikjenner altså moderselskapets konserndirektør Hansen sin sjåfør etter å ha studert videoen.

- Motgående lastebil kommer inn fra sideveien. Det ser man av frontlysenes refleksjon i autovernet, sier han.

- Jeg er enig i at dette var en farlig situasjon - men vår sjåfør er uten skyld her. Saken er blåst helt ut av proporsjon, konstaterer Hansen.

- Ingen tvil Svein-Martin Brudevoll (53), som filmet episoden fra sitt førerhus, er av motsatt oppfatning.

- Motgående lastebil kom kjørende på E6, og kom ikke fra stikkveien. Det er det ingen tvil om, sier han til Dagbladet.

Brudevoll sier refleksjonene i autovernet underbygger hans framfor Hansens oppfatning. Han framholder også at Thermo-Transit-sjåførens atferd var kritikkverdig på flere plan.

- Det er ikke tilrådelig å kjøre forbi noen i den svingen, sikten er for dårlig. I tillegg ventet han for lenge med å legge seg inn i eget kjørefelt.

Thermo-Transit er på sin side av oppfatningen at forbikjøringen skjedde på en rett strekning med god sikt.

Operasjonsleder Knut Tverå ved Helgeland politidistrikt opplyser at mange klager på aggressiv og uansvarlig kjøring blant lastebilsjåfører på E6.

- Men det er få som leverer anmeldelse, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer