SKADD FØR HAN SKJØT ISBJØRNEN: Det var denne 250 kilo tung hannbjørn, men tynne som angrep den britiske teltleiren. Bjørnen ble drept med ett skudd i hode fra en 29 år gammel brite. Foto: Arild Lyssand/Sysselmannen på Svalbard.
SKADD FØR HAN SKJØT ISBJØRNEN: Det var denne 250 kilo tung hannbjørn, men tynne som angrep den britiske teltleiren. Bjørnen ble drept med ett skudd i hode fra en 29 år gammel brite. Foto: Arild Lyssand/Sysselmannen på Svalbard.Vis mer

Var skadd av isbjørnen før han skjøt og drepte

Britisk 29-åring avhørt av politiet på Svalbard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isbjørnen som drepte en 17-åring på Svalbard fredag, tok seg inn i leiren uten å utløse snubletrådene som skulle utløse nødbluss, antar politiet.

Britiske Horatio Chapple (17) døde og fire andre ble alvorlig skadd i isbjørnangrepet.

I tillegg til de åtte som er fysisk uskadd, er nå også tre av dem som ble skadd i isbjørnangrepet fredag, avhørt av en polititjenestemann fra Sysselmannen.


Skytteren var skadd Avhørene har vist at bjørnen ble drept av ett skudd fra geværet til en 29 år gammel leder for British school of exploring society.

Mannen var allerede skadd av isbjørnen da han fyrte av skuddet, opplyser Sysselmannen.

Det er på det rene at bjørnen har kommet seg ubemerket inn i teltleiren ved Von Postbreen. Det ser ut til at snubleblusset ikke har detonert.

Bjørnen er nå undersøkt av medarbeidere hos Sysselmannen. Det var en 250 kilo tung hannbjørn. Den hadde svært tynt spekklag og lite innhold i magen.

(NTB).