Var «snilleste gutt i klassen»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringen som har tilstått dobbeltdrapet som ryster Sverige, får de beste skussmål av venner og tidligere klassekamerater. Drapsmotivet er fortsatt en gåte.

- Det er helt ubegripelig. Han kunne knapt slå i hjel ei flue. Jeg traff ham for litt siden, og da pratet vi om alt mulig, sier Tommy Christenson, tidligere klassekamerat av siktede.

24-åringen framstilles for fengsling i dag.

Han har tilstått å ha knivdrept tobarnsmoren Susanne Packendorff (33) og ei 16 år gammel jente i Mårdaklev sør for Stockholm natt til søndag.

Han er også siktet for mordforsøk på ei 15 år gammel jente.

16-åringen og den hardt skadde 15-åringen var begge beboere ved behandlingshjemmet Phoenix-Ä tradalen. 24-åringen jobbet fram til årsskiftet ved behandlingssenteret, og den drepte Susanne Packendorff (33) vikarierte i 24-åringens stilling.

- Planlagte drap

24-åringen tilsto drapene i avhør søndag kveld. Blod på mannens klær skal også knytte ham til ugjerningene. Politiet arbeidet i går ut fra en teori om at drapene var planlagt, men motivet er fortsatt uklart.

- Jeg kan ikke kommentere motivet eller ofrenes plassering, opplyste statsadvokat Bo Lindgren til Expressen i går kveld.

Fengslingsforhandlingene holdes i dag i Borås tingrett.

Venner av 24-åringen beskriver ham som «snill, morsom og koselig». For klassekameratene virket han nesten som godheten selv.

I niende klasse stemte klassen over hvem som skulle være klassens kameratstøtte. 24-åringen ble enstemmig valgt til oppgaven.

Han var også politisk engasjert, og da det svenske venstrepartiet startet opp i Svenljunga for tre år siden, var han en av drivkreftene.

Løp unna

Mannen gikk trolig til angrep på 16-åringen først. Den 33 år gamle kvinnen skal ha gått imellom, men også selv blitt offer for knivstikkene. Deretter skal han ha angrepet den 15 år gamle jenta. Hun ble rammet av flere knivstikk, men reddet livet med å løpe unna og gjemme seg i et skjul nær huset. Hun er nå innlagt på Sahlgrenska sykehus i Göteborg.

Hun skal ha blitt knivstukket over hele kroppen, og tilstanden hennes skal være alvorlig, men stabil.

Ringte selv politiet

Politiets hovedteori er at mannen tok seg inn i huset en gang mellom klokka 03.30 og 04.00 natt til søndag. Han ringte selv politiet i 04.45-tida, og fortalte at det hadde skjedd «voldshandlinger» ved behandlingshjemmet. Mens han snakket med politiet kjørte han utfor veien, og minibussen han hadde stjålet fra behandlingshjemmet veltet. Mannen ringte selv politiet på ny, og forklarte at det var han som hadde begått drapene, og at de kunne hente ham. Han sto ved siden av den veltede bussen og ventet da politiet kom.

Beboerne ved behandlingshjemmet er tenåringsjenter med ulik bakgrunn. Noen av jentene har slitt med begynnende rusproblemer, mens andre har slitt med ADHD eller lettere kriminalitet.

I tillegg til den drepte 16-åringen og den skadde 15-åringen, bodde det ei 18 år gammel jente i huset. Hun var bortreist for helga.

Ifølge Expressen skal 24-åringens store hobby være å samle på autografer. Han skal blant annet ha navnetrekkene til Dalai Lama og den amerikanske seriemorderen Richard Ramirez.

STJAL FLUKTBILEN: 24-åringen som har tilstått det brutale dobbeltdrapet i Sverige, ringte selv politiet og fortalte at det hadde skjedd «voldshandlinger» ved behandlingshjemmet hvor han jobbet. Mens han snakket med politiet kjørte han utfor veien, og minibussen han hadde stjålet fra behandlingshjemmet veltet.