- Var som å se på et bilde

AUF-leder Eskil Pedersen ble ikke spesielt berørt av å se Anders Behring Breivik i rettssalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eskil Pedersen satt på tredje rad på tilhørerbenken, da den største rettssaken i moderne norsk historie ble satt i Oslo tinghus. Han har blitt tatt tilbake til dagen der sommerleiren han ledet ble angrepet, da venner av ham ble drept og han har sett ansiktet til mannen tiltalt for terroren. Men ansiktet til Breivik vekket ikke noen sterke reaksjoner hos AUF-lederen.

- Jeg får ikke noen spesielt sterke følelser når jeg ser ham. Det er bare som å se på et bildet. De eneste jeg tenker på er vennene mine som ble drept på Utøya, sier Pedersen.

- Mangler empati Terrortiltalte Anders Behring Breivik viste tilsynelatende lite følelser da tiltalen ble lest opp, men da hans egen propagandafilm ble vist, felte han tårer. Pedersen ble ikke forbauset over innholdet i filmen som ble sensurert av mediene for å unngå å gi Breivik en talerstol.

- Innholdet i filmen var ikke spesielt overaskende, og at han gråt viser at han ikke evner til å ha empati for andre enn seg selv, sier Pedersen til Dagbladet.

Etter første dagen i retten føler AUF-lederen seg trygg på at dette vil bli et grundig rettsoppgjør. Etter over seks timer i rettssalen er AUF-lederen sliten av dype inntrykk. Spesielt en lydlogg der man hører telefonsamtalen til en jente som var på Utøya, grep Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer