- Var som en bror for meg

Kjendisskurken Pål Enger er helt knust etter drapet på William Ellingsen. - Han var som en bror for meg, sier Enger til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

William Ellingsen har en øl i hånda og smiler forsiktig til fotografen. Bildet av ham og Pål Enger er tatt under advokat Fridtjof Feydts 50-årsdag på en nattklubb for noen år siden.

Norgeshistoriens mest berømte kunsttyv, Pål Enger, fikk beskjed om drapet i går formiddag: - Jeg er helt knust. Dette er bare helt for jævlig, sier Enger.

Giftet seg

William Ellingsen var bare 18 år da «Skrik» ble stjålet fra Nasjonalgalleriet.

Fire personer ble siktet, men bare Pål Enger ble dømt. Dagbladet var til stede da Ellingsen, som tidligere het Åsheim, ble intervjuet av BBC i forbindelse med en dokumentarserie om de største kunsttyveriene i verden.

Den drepte 28-åringen ga et svært godt inntrykk overfor BBC. Han var velartikulert og snakket perfekt engelsk. Ellingsen bodde på Grünerløkka i Oslo med sin familie. Han var gift, hadde to stebarn og en sønn.

Ellingsens kone, deres felles sønn og et stebarn oppholder seg for tida i Costa Rica. Ellingsen og en 13 år gammel stesønn var alene igjen i Norge. Politiet tok i går hånd om 13-åringen, som nå er alene igjen i Norge.

Vil hjelpe familien

- Jeg tok til meg William tidlig på 90-tallet. Han var som en bror for meg. Nå må alle som var glade i William, stille opp for familien hans. I det miljøet som William og jeg var en del av, har vi lett for å svikte hverandre.

- Jeg skal i alle fall stille opp og gjøre det jeg kan for familien hans. Jeg var forferdelig glad i William. Han var en real og rettferdig gutt som alltid var til å stole på, sier Pål Enger.

Forfulgt av politiet?

Enger er en av Norges mest kjente kriminelle. Han ble av politiet og mange andre betraktet som samfunnsfiende nummer en.

William Ellingsen følte seg til tider trakassert og urettmessig forfulgt av politiet. Venner beskriver ham som filminteressert, spesielt likte han actionfilmer. I filmene håpet han at skurkene aldri ble tatt. Grunnen skulle være hans dårlige forhold til lovens lange arm.

GODE VENNER: - William var som en bror for meg, sier kjendistyven Pål Enger (t.v.). Bildet er tatt i en bursdagsfeiring på en nattklubb i Oslo for noen år siden.