- Vår største svakhet er at vi ikke har alle svar

Rasmus Hansson innrømmer at en del av kritikken mot partiet er berettiget.

SAMTALER:  Rasmus Hansson sier at MDG nå snakker med alle partiene, for å finne ut hvem de skal samarbeide med. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SAMTALER: Rasmus Hansson sier at MDG nå snakker med alle partiene, for å finne ut hvem de skal samarbeide med. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vår forhandlingsstrategi er å finne ut hvor de andres smertegrense ligger, sier MDGs talsmann, Rasmus Hansson.

Samtalene om hvem som skal få makten i Oslo er i gang, og Miljøpartiet De Grønne (MDG) har det sterkeste kortet.

Ifølge fylkesleder i Oslo MDG, Torkil Vederhus, gjennomfører partiet nå samtaler med alle de politiske partiene i Oslo. Det bekrefter Hansson.

- Vi snakker med alle partiene, så kan de som er klimakyndige regne ut hvem det er mest sannsynlig at vi ender opp med å samarbeide med, sier han.

- Betyr det at dere sikter mot venstresiden?

- Det får du vente og se.

Berettiget kritikk I tiden før kommunevalget fikk MDG en del kritikk rettet mot seg. Mye av kritikken gikk på at deler av politikken deres var lite håndfast.

- Noe av kritikken vi har fått er berettiget. Vi må blant annet videreutvikle en helhet og en sammenheng i partiprogrammet vårt. Vår svakhet er at vi ikke har alle svar, sier Hansson.

Men Hansson legger til at dette er langt bedre enn alternativet.

- Det er mange som erkjenner det store klimaproblemet, men som mener at løsningene ikke oppfyller de konvensjonelle formene for økonomi, og derfor vil de ikke gjøre noe. Vi vet ikke hvordan Norge kommer til å se ut etter det grønne skiftet, men det er jo det vi skal finne ut på veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer