SAMTALER:  Rasmus Hansson sier at MDG nå snakker med alle partiene, for å finne ut hvem de skal samarbeide med. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SAMTALER: Rasmus Hansson sier at MDG nå snakker med alle partiene, for å finne ut hvem de skal samarbeide med. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

- Vår største svakhet er at vi ikke har alle svar

Rasmus Hansson innrømmer at en del av kritikken mot partiet er berettiget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vår forhandlingsstrategi er å finne ut hvor de andres smertegrense ligger, sier MDGs talsmann, Rasmus Hansson.

Samtalene om hvem som skal få makten i Oslo er i gang, og Miljøpartiet De Grønne (MDG) har det sterkeste kortet.

Ifølge fylkesleder i Oslo MDG, Torkil Vederhus, gjennomfører partiet nå samtaler med alle de politiske partiene i Oslo. Det bekrefter Hansson.

- Vi snakker med alle partiene, så kan de som er klimakyndige regne ut hvem det er mest sannsynlig at vi ender opp med å samarbeide med, sier han.

- Betyr det at dere sikter mot venstresiden?

- Det får du vente og se.

Berettiget kritikk I tiden før kommunevalget fikk MDG en del kritikk rettet mot seg. Mye av kritikken gikk på at deler av politikken deres var lite håndfast.

- Noe av kritikken vi har fått er berettiget. Vi må blant annet videreutvikle en helhet og en sammenheng i partiprogrammet vårt. Vår svakhet er at vi ikke har alle svar, sier Hansson.

Men Hansson legger til at dette er langt bedre enn alternativet.

- Det er mange som erkjenner det store klimaproblemet, men som mener at løsningene ikke oppfyller de konvensjonelle formene for økonomi, og derfor vil de ikke gjøre noe. Vi vet ikke hvordan Norge kommer til å se ut etter det grønne skiftet, men det er jo det vi skal finne ut på veien.

I disse dager spekuleres det i hvem som tar makten i hovedstaten. Samtalene mellom partiene er i gang, og imens sitter Hansson på sitt kontor på Stortinget, og ser aldeles bekymringsløs ut. Ifølge han selv har han nesten ikke noe med samtalene å gjøre, og vil derfor heller ikke kommentere de.

- Ordføreren ligger i potten - Det er opp til Oslo-laget. Og dessuten vet jeg faktisk ikke så mye om det selv. Det jeg vet er at vi skal forhandle fram gode løsninger. Det er politikk som er viktigst. Ordførerposisjonen ligger i potten, men det er politikken vår vi skal forhandles fram, sier Hansson til Dagbladet.

Natt til tirsdag var det partilederdebatt på Stortinget. Da sa Hansson at Shoaib Sultan vil være den ordførerkandidaten som er mest representativ for Oslo.

- Hva mente du med det?

- Oslo er en multikulturell hovedstad. Oslo har aldri hatt en ordfører som representerer dette. I tillegg til å stå for grunnleggende, gode samfunnsverdier, representerer Shoaib det multikulturelle Oslo, sier Hansson.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram