KAN VÆRE FUNNET: Et fly skal ha oppdaget det som kan være rester av en flyhale i havet nord for To Chu Islands. Det kan være det første sporet etter Boeing 777-en (bildet), som forsvant sporløst for to døgn siden. Etterforskernes teori er at flyet gikk i oppløsning i høy høyde. Foto: NTB Scanpix
KAN VÆRE FUNNET: Et fly skal ha oppdaget det som kan være rester av en flyhale i havet nord for To Chu Islands. Det kan være det første sporet etter Boeing 777-en (bildet), som forsvant sporløst for to døgn siden. Etterforskernes teori er at flyet gikk i oppløsning i høy høyde. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Vår teori er at flyet kan ha blitt ødelagt i lufta

Etterforsker hevder de foreløpig ikke har indikasjoner som tyder på ei bombe eller en terrorhandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det opplyser en malaysisk kilde som står sentralt i etterforskningen til nyhetsbyrået Reuters.

Flight 370 forsvant brått fra radaren over Sørkinahavet på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Om bord var 227 personer og et mannskap på tolv.

Stille om flydata Boeing 777-en forsvant klokka 2.40 lørdag lokal tid. Det hadde da nådd sin marsjhøyde på 35 000 fot (cirka 11 kilometer).

Overfor Dagbladet ønsker ikke Boeing å opplyse hva slags informasjon - om noe -flyet sendte fra seg før det forsvant. Etter hva Dagbladet erfarer sender alle Boeing-maskiner informasjon til Boeing-basen ved avvik fra det normale.

- Gikk i oppløsning Hadde flyet falt intakt og blitt ødelagt når det traff vannet, ville letemannskapene trolig ha funnet vrakdeler i et ganske konsentrert område.

Da dette ikke skjedde, skal man man ha begynt å jobbe ut fra en teori om at flyet ble ødelagt i høy høyda. Vrakdeler vil da være spredt over et stort område.

Samtidig er det fra etterforskernes side kommet signaler om at flyet kan ha snudd før det ble borte fra radaren.

- De manglende funnene av vrakrester tyder på at flyet har gått i oppløsning i rundt 35 000 fots høyde, sier kilden til Reuters.

Det er disse to teroriene som skal ha ligget bak søkeruta til flyet som nylig oppdaget fragmenter som skal stamme fra den savnede Boeing 777-en søndag kveld lokal tid.

Ifølge The Wall Street Journal var det et vietnamesisk søkefly som fant vrakrestene.

- Funnet flyhale Det er det første mulige gjennombruddet i saken siden flyet forsvant fra radaren for to døgn siden.

Bortsett fra oljeflak observert i Sørkinahavet, som kan stamme fra flyet, har man til nå ikke lykkes i å finne spor etter flymaskinen.

Gjenstandene ble oppdaget rundt 80 kilometer sørvest for Tho Chu Island. Blant annet skal det man tror er del av en dør og en bit av en flyhale være observert.

Et kinesisk krigsskip er på vei mot funnstedet.

Sår tvil om terror FBI er koblet inn i etterforskningen av det savnede flyet.

SØK: Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / Malaysian Maritime Enforcement
SØK: Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / Malaysian Maritime Enforcement Vis mer

Malaysiske myndigheter har bekreftet at de etterforsker om flyet kan ha blitt utsatt for en mulig terrorhandling, noe amerikanske myndigheter tidlig var ute med mistanke om.

Bakgrunnen for mistanken er at to passasjerer skal ha reist under falske identiteter med stjålne pass fra Østerrike og Italia.

Nyhetsbyrået Reuters har spurt en sentral etterforsker om muligheten for en eksplosjon, for eksempel ei bombe. Ifølge kilden er det «ingen tegn så langt som tyder på skittent spill».

- Det er for tidlig å spekulere om det er noen sammenheng mellom de stjålne passene og det savnede flyet. Men det er helt klart grunn til bekymring over at passasjerer er i stand til å gå ombord en internasjonal flyging ved hjelp av et stjålet pass oppført i Interpols database, sier generalsekretær Ronald K. Noble i Interpol i ein pressemelding.

Hevder kontakt Den uidentifiserte personen med innsyn i etterforskningen sier flyet kan ha styrtet som følge av mekaniske problemer.

Ifølge ubekreftede meldinger kom en pilot i kontakt med Flight 370 etter at flykontrollen i Vietnam hadde mistet kontakten. Dette skal ha skjedd opprettet via flyets nødfrekvens.

Malaysiske myndigheter sier de er fokusert på å finne flyet og derfor ikke ønsker å kommentere undersøkelsene.

Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / Malaysian Maritime Enforcement
Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / Malaysian Maritime Enforcement Vis mer