Vår tids Shakespeare

Det finnes flere morsomme paralleller mellom livene og livsverkene til William Shakespeare og David E. Kelley. Begge hadde jus-bakgrunn, men flyktet inn i underholdningsbransjen; Shakespeare fra Stanford til Londons teaterscener; Kelley fra Boston til Los Angeles tv-selskaper. Begge gikk til sin tids mest folkelige medier, og begge greide å uttrykke sin tids psykologiske strømninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

JUSENS UMENNESKELIGE, formalistiske framtoning presser kreative mennesker til å søke andre arenaer for å få virkeliggjort andre deler av seg selv. David E. Kelley har definitivt lyktes med dette. Utdannet ved Princeton og Boston University School of Law, og med tre års advokatpraksis bak seg, startet David E. Kelley karriére i showbiz med å skrive for «Lov og rett L.A.» på midten av 1980-tallet. (Med Jerry Seinfelds ord: «This guy has done actual things!»). Senere startet han hverdagsdramaet «Sheriffen» («Picket Fences»), sykehusseriene «Doogie Wooster D.M.» og «Chicago Hope», samt jus-seriene «Ally McBeal» og «Advokatene» («The Practice»). For tiden skriver han alle episodene for «Ally McBeal» og «Advokatene», samtidig som han jobber med en ny sci-fi detektivserie («Snoops»).

Kelley skriver aleine manusene til alle 20 episodene i både «Ally McBeal» og «Advokatene», det vil si 40 episoder hver sesong. Denne produksjonen har gjort Kelley til Hollywoods mest respekterte manusforfatter, med utallige Emmy-priser på hyllene.

I og med at skrivingen er overlatt til én person, får seriene hans en tydelig signatur. Kelley, som kunstner, får muligheten til å utvikle sine visjoner friere _ i flere kanaler _ over lengre tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer