- Vår tøffeste uke

Mens statsminister Tony Blair har kjempet for sin stilling, har kona Cherie Blair snakket mye med barna om bråket rundt Hutton-rapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): - For familien har dette vært den tøffeste uka siden Tony ble statsminister, innrømmer Cherie Blair.

I et eksklusivt intervju med lokalavisa Liverpool Echo forteller statsministerfruen om hvordan hun og parets fire barn har opplevd den siste uka der ektemannen og faren Tony Blair har kjempet for sitt politiske liv.

Renvasket

Tirsdag overlevde Blair så vidt en votering i Underhuset om økte studieavgifter. Onsdag ble han og hans regjering på det nærmeste renvasket i den framtredende dommeren Lord Huttons rapport om våpeneksperten David Kellys selvmord.

- Klart dette påvirket våre barn. Som alle andre ungdommer leser de jo avisa, og de gjør seg tanker om det som står der, sier Cherie Blair til avisa fra hjembyen.

Hun tror at det verste presset på familien nå er over.

- For oss som familie har dette vært den vanskeligste perioden siden Tony ble statsminister, men med en gang resultatet av høringen kom ut, følte vi oss lettet. Jeg tror barna sover bedre nå, sier Cherie Blair.

Statsministeren og hans kone snakker sjelden om familielivet, og de er veldig opptatt av å beskytte barna Euan (19), Nicky (18), Kathryn (15) og Leo (3).

Cherie Blair innrømmer at det noen ganger er tøft å ha en offentlig posisjon samtidig som man skal ta seg av barna.

- Vi er i en veldig privilegert situasjon, men det kan være vanskelig for barna. Som mor må jeg alltid prioritere dem, forteller Cherie Blair til Liverpool Echo.

Ubesvarte spørsmål

Britiske aviser mener fortsatt at det er spørsmål rundt våpeneksperten David Kellys selvmord som ikke er tilstrekkelig opplyst, og mange mener at regjeringen har sluppet for lett unna. Rapporten som ble lagt fram onsdag, har ført til at to BBC-topper har gått av.

I går ble det også kjent at reporteren Andrew Gilligan slutter i BBC, etter at han fikk skarp kritikk for sin reportasje om at den britiske regjeringen hadde «spritet opp» en rapport om Iraks ødeleggelsesvåpen.

- Dette har helt åpenbart vært en tøff prosess for alle som har vært involvert, men det er ikke riktig av meg å kommentere detaljer i rapporten, sier Cherie Blair.

SNAKKER UT: Cherie Blair sier i et åpenhjertig intervju at familien har vært gjennom sin tøffeste periode siden mannen Tony ble statsminister i 1997. Denne uka har det stormet rundt den britiske statsministeren.