Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Var tungt i valgkampen

Bård Vegar Solhjell trekker seg som nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg holdt på å trekke meg før forrige landsmøte, men ble overtalt til å fortsette, sier Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

Solhjell og partileder Audun Lysbakken informerte på en pressekonferanse fredag at Solhjell trekker seg som nestleder i partiet.

- Jeg har for kort tid siden om lov til å trekke meg som nestleder i høst, og nå har jeg bedt landsstyret om det samme. Bakgrunnen for det er at jeg over tid har slitt med motivasjonen, sa Solhjell på pressekonferansen.

- Jeg klarte å finne ny motivasjon, men merket i valgkampen at jeg syns det er tungt å finne den samme driven jeg har hatt tidligere. Jeg har ikke møtt veggen, men det er mange dyktige mennesker i SV og det er på tid med nye krefter.

- Tidkrevende jobb Solhjell fortsetter som stortingsrepresentant, men ser nå for seg en mer tilbaketrukket rolle i partiet.

- Hva har gjort at du mistet motivasjonen?

- Det er ikke godt å si, men det har gått mange år, og det er en tidkrevende og arbeidskrevende jobb, sier Solhjell til Dagbladet.

I 2011 stilte Solhjell som kandidat til ledervervet i partiet, men trakk seg etterhvert og overlot kampen til Audun Lysbakken og Heikki Holmås.

- Gjorde det at du ikke ble partileder noe med motivasjonen?

- Jeg skulle gjerne ha blitt partileder, men jeg har holdt på noen år etter det, og har hatt et godt samarbeid med Audun hele veien. Dette er noe som har skjedd de siste årene.

- Er du enig i den politiske retningen til partiet?

- Jeg tror SV har store muligheter mot 2017. Men det jeg har bestemt meg for, er at når jeg nå går av, så skal jeg ikke bli en eks-nestleder som synser om den politiske retningen. Jeg har selv opplevd at det ikke bare er morsomt.

- Riktig tidspunkt Audun Lysbakken har kjent til beslutningen i et par dager, men frykter ikke at dette skal få negative konsekvenser for partiet.

- Han skal fortsette i stortingsgruppen vår, og vi kan få inn en nestleder med nye krefter og nye ideer. Når han nå har kommet til denne konklusjonen, så er dette tidspunktet riktig for partiet. Responsen fra landsstyret har vært en stor takk til Bård Vegar, og en aksept for valget, sier Audun Lysbakken til Dagbladet.

Fredag ettermiddag informerte Bård Vegar Solhjell landsstyret i SV om at han ønsker å trekke seg som nestleder i partiet på neste landsstyremøte i november.

- Jeg har over tid slitt med motivasjonen, og jeg vurderte å gi meg som nestleder i forkant av landsmøtet, men valgte da å fortsette for å få kontinuitet i ledelsen. For et år siden slet SV, og jeg ville ikke bidra til problemene med å trekke meg. Nå er vi nettopp ferdig med en valgkamp i forsiktig famgang, og da er det lettere å tre tilbake, sier Solhjell.

TREKKER SEG: Bård Vegard Solhjell og partileder Audun Lysbakken informerte på en pressekonferanse fredag at Solhjell trekker seg som nestleder i partiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TREKKER SEG: Bård Vegard Solhjell og partileder Audun Lysbakken informerte på en pressekonferanse fredag at Solhjell trekker seg som nestleder i partiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!