Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vår tur?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er ikke uvanlig at litterære juryer benytter prestisjetunge priser til å løfte fram smale forfatterskap utenfor bestselgerlistene. Nobelprisen går gang på gang til forfattere som først gjennom pristildelingen finner veien til brede leserskarer. I år er det en ukjent Jørgen Norheim, nynorsk-forfatter og T-banefører, som er vår nominerte til Nordisk Råds litteraturpris sammen med en etablert, stilsikker, om ikke direkte folkekjær Liv Køltzow. Oppmerksomheten rundt nominasjonene øker fortjent interessen for bøkene de skriver.
  • Nå har Køltzow verken vært vaktmester eller lokfører, men hennes kandidatur er en godt begrunnet hedersbevisning for et forfatterskap i dyptpløyende utvikling. Likevel er det grunn til å dempe forventningene til Norge i år etter to strake seirer på rad. Det er vel heller tvilsomt om det er «vår tur», etter at Lars Saabye Christensen og Jan Kjærstad stakk av med seieren i fjor og året før.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media