Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Var uføretrygdet i åtte år, men på verkstedet hver dag

Lommemann-tiltalt voktet sine ansatte.

PÅ PLASS: Lommemannen-tiltalte Erik Andersen var uføretrygdet, men passet likevel godt på sine ansatte. I dag skal han svare for flere lomme-forhold i Follo tingrett. Foto: Privat
PÅ PLASS: Lommemannen-tiltalte Erik Andersen var uføretrygdet, men passet likevel godt på sine ansatte. I dag skal han svare for flere lomme-forhold i Follo tingrett. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKI (Dagbladet): Lommemann-tiltalte Erik Andersen startet selv et billakkeringsverksted i Bergen i 1974. Men i går kom det fram at Andersen var på full uføretrygd i åtte år, mellom 1993 og 2001.

Billakkeringsverkstedet hans sto i denne perioden oppført på hans daværende kone.

- Stemmer dårlig
Andersen har tidligere forklart at stress på grunn av arbeidet har vært med på å gjøre at han har misbrukt små gutter. Statsadvokat Per Egil Volledal mener dette er merkelig.

- Jeg vil jo ikke tro at arbeidspresset er det samme når man går uførtrygdet over en så lang periode. Dette stemmer dårlig overens med hans forklaring om at han ble depressiv og stresset på grunn av jobben, sier Volledal til Dagbladet.

Ifølge Erik Andersen selv var han på verkstedet stort sett hver dag selv om han var uføretrygdet.

Voktet livsverket
- Jeg voktet firmaet, det er jo livsverket mitt. Derfor kom jeg på jobben før verkstedet åpnet klokka sju for å se at alle mine åtte ansatte kom på jobb. Jeg var også den siste som dro for dagen, fordi jeg ville sjekke at alt var låst, forklarte Erik Andersen i Follo tingrett i går.

I retten i går var det et overgrep på Ekeberg skole i Oslo i 2000 som sto i sentrum. En nå sytten år gammel gutt forklarte at en mann tok kontakt med ham og en venninne da de lekte ved skolen.

Erik Andersen var i Oslo på det aktuelle tidspunktet, men han hevder han var på et biltreff, og ikke på Ekeberg.

- Var du stresset i forhold til jobben var også på dette tidspunktet, i juni 2000? spurte statsadvokaten.

- Ja, stresset var i alle fall ikke mindre. Det var godt å komme seg bort litt, svarte Andersen. - Så du har med andre ord opplevd stress både som følge av at du har jobbet, og stress som følge av at du ikke har jobbet? spurte statsadvokaten.

- Ja, det vil jeg si, sa Andersen.

Dagbladet følger rettssaken i Follo tingrett i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media