- Var underprivilegerte uansett

Barbara Bush om ofrene etter orkanen Katrina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kritikerne har stått i kø for å sable ned president George W. Bush sin innsats for flomofrene i New Orleans.

Nå har hans mor og tidligere førstedame Barbara Bush skapt ny storm.

I det amerikanske radioprogrammet «Marketplace» uttalte hun at orkanofrene hadde det bedre på flyktningesentrene i Houston enn de hadde det hjemme i New Orleans.

- Så mange av menneskene i området var underprivilegerte uansett vet du, så dette fungerer veldig bra for dem, sa Barbara Bush på radioprogrammet «Marketplace», skriver  New York Times. Det hvite hus ville i går ikke svare New York Times på spørsmål om presidentmorens kommentarer.

Vil bli

Men ikke nok med det:

- Ut fra hva jeg hører, og det er ganske skremmende, ønsker de alle å bli i Texas. De er helt overveldet av gjestfriheten, sa fru Bush.

Uttalelsene kom etter at hun sammen med sin mann, eks-president George Bush senior, besøkte Astrodome stadion i Houston.

Her er flere tusen evakuerte flomrammede stuet sammen på provisoriske feltsenger tett i tett. Hjemmene deres er rasert etter orkanen som forrige uke rammet New Orleans og forårsaket en flom som har ødelagt store deler av byen.

Mange venter fortsatt på livstegn fra sine kjære, som de ikke vet om lever eller er døde, skriver VG.

Fortsatte ferien

Men fru Bush mener altså at «de underprivilegerte» har det riktig fint der de er. Dette har satt sinnene i kok hos amerikanere, som mener myndighetene ikke har gjort det de kan for å hjelpe de mange menneskene som er rammet av tragedien.

George W. Bush har fått krass kritikk fordi han fortsatte ferien sin i tre dager etter at orkanen rammet New Orleans.

Samtidig har beskyldningene om rasisme haglet i etterkant av tragedien. Mange mener hjelpearbeidet startet alt for seint, og at unødig mange mennesker vil dø fordi de ikke fikk hjelp i tide.

I New Orleans flyter likene fortsatt i gatene.

SOM MOR, SÅ SØNN:</B> Barbara Bush mener orkanofrene har det fint på flyktningesentrene, og følger dermed i sin sønns tabbe-fotspor etter tragedien.