Var utro - løy om voldtekt

Ett års fengsel for norsk kvinne. Nå snakker ektemannen ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske kvinnen (32) fortalte at hun hadde blitt kidnappet fra gata og voldtatt på et hotell. I virkeligheten hadde hun vært utro med en mann hun nettopp hadde møtt. Nå venter ett års fengsel for falsk anmeldelse.

Ektemannen forteller nå britiske medier hvordan hans norske kone ødela livet hans.

Et ekteskap fra helvete

- Ekteskapet mitt har vært en berg-og-dalbane, fire år i helvete. Hun tenker ikke på andre mennesker og jeg er glad hun skal i fengsel. Å gifte meg med henne har vært den største feilen i mitt liv, sier 34-åringen til The Mirror.

Britiske medier bretter saken ut over førstesidene i dag.

Ekteparet traff hverandre mens han jobbet som ingeniør i Norge. Briten ble fascinert av partyjenta, og de giftet seg kort tid etter. Men han skulle snart komme til å angre. Kona viste seg ifølge de britiske avisene å være en stordranker, og skal ha vært utro en rekke ganger. Den norske kvinnen fikk blant annet en sønn mens de to var gift - men med en annen mann.

- Hvis hun ville bli med mannen ved siden av seg, så gjorde hun det. Hun brydde seg ikke om meg, sier ektemannen ifølge nettstedet ThisisLondon.

Arrangerte forsvinning

Historien om voldtektsanmeldelsen startet en kveld da ekteparet møttes for en drink på en pub. I halv ti-tiden sa kvinnen at hun måtte på toalettet, men hun kom aldri tilbake. Mannen gikk bekymret hjem, og rapporterte forsvinningen til politiet. Kort tid etter mottok han en SMS som kunne tyde på at kona var blitt kidnappet og seksuelt misbrukt. Så fikk han en telefon fra en kollega som sa at kona var funnet utenfor kontoret hans, og tatt med til politistasjonen.

Her hevdet hun at hun var kidnappet fra gaten, tvunget inn i en bil og voldtatt på et hotellrom i 12 timer av to menn. Kvinnen utpekte en 34-åring som gjerningsmann, og han ble kastet i fengsel i 24 timer.

Men det som faktisk hadde skjedd, var at kvinnen hadde plukket seg ut mannen, sjekket ham opp og blitt med ham til et hotellrom hvor de hadde hatt sex. I retten ble løgnen ble avslørt - av et bilde av den norske kvinnen på date med den angivelige overgriperen, dagen etter at kidnappingen skulle ha skjedd.

Da kvinnen ble konfrontert med stevnemøtet sa hun at hun bare hadde tatt en drink med mannen fordi hun var tørst.

- Blind av kjærlighet

- Jeg visste hun hadde vært utro mot meg før, men trodde ikke hun var i stand til å finne på en historie som dette, sier den sterkt forsmådde ektemannen.

- Jeg var blind av kjærlighet, men hun spilte poker med alle livene våre. Jeg har hørt at hun angrer, men tror ikke hun har noen omtanke for andre.

Nå vil han kreve omsorgen for kvinnens sønn som han har vært far for - selv om det ikke er hans biologiske barn.

BRETTES UT: Saken om den utro norske kvinnen og den falske voldtektsanklagen preger britiske aviser i dag.