Ukraina-krigen:

- Var utstyrt med atomvåpen

De russiske flyene som krenket svensk luftrom 2. mars skal ha vært utstyrt med kjernevåpen, ifølge opplysninger til den svenske nyhetskanalen TV 4. Norsk luftrom er ikke krenket, sier Forsvaret til Dagbladet.

Foto: Forsvarsmakten
Foto: Forsvarsmakten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

2. mars meldte det svenske forsvaret i en pressemelding at fire russiske stridsfly har i dag krenket svensk luftrom. Det dreide seg om to fly av typen SU-27, og to av typen SU-24.

Onsdag erfarer svenske TV 4 at SU-24-flyene var utstyrt med atomvåpen.

Det svenske forsvaret vil ifølge TV 4 ikke kommentere opplysningene om atomvåpen - men flyvåpensjef Carl-Johan Edström sier følgende om selve hendelsen:

- Vi anser dette som en overlagt handling. Hvilket er veldig alvorlig, i lys av at det dreier seg om et krigførende land.

Forsvaret i Norge opplyste 2. mars via sin pressetjeneste til Dagbladet at ingen russiske fly var observert i norsk luftrom.

Pressetalsmann Preben Aursand ved Forsvarets operative hovedkvarter fortalte at de hadde dialog med svenske myndigheter.

- I dette henseende er det ikke snakk om noen krenkelse av norsk flyområde. Vi følger godt med på våre egne områder, og det gjør tydeligvis også svenskene, sa han til Dagbladet.

- Samarbeider i luftrommet

Oberstløytnant og talsperson Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter sier at det fremdeles ikke har vært krenkelser av norsk luftrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer