Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Var varmest i landet – slik ser det ut i dag

Tynset i Østerdalen målte temperaturer opp mot 31,4 grader forrige uke. I dag kan innbyggerne se langt etter sol og varme.

SNØLAGT: Slik så det ut på strekningen opp mot Tronfjell torsdag. Foto: Brynjulf Strømsaas / Tronfjell opplevelser
SNØLAGT: Slik så det ut på strekningen opp mot Tronfjell torsdag. Foto: Brynjulf Strømsaas / Tronfjell opplevelser Vis mer

Tynset og Nord-Østerdal er ikke kjent for å prege varmetoppen i landet, men sist fredag kunne de lokale og reisende glede seg over høyeste temperatur med sine 31,4 grader.

Men gleden varte imidlertid ikke lenge. For da nordøsterdølene slo opp gluggene i dag tidlig, kunne de se at nysnøen hadde lagt seg i høyden, skriver Østlendingen, som først omtalte det drastiske værskifte.

Minimumstemperaturen var natt til torsdag satt til 4,4 grader.

Bilder fra Tronfjellvegen, Norges nest høyeste bilvei, viser også snølagte kjørebaner på stedet. Veien er nå stengt i påvente av smelting.

VÆRSKIFTE: Slik blir været i Norge i uke 27. Video: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Meteorologene har ikke lagt skjul på at vi må legge det gode været bak oss for en stund. I en Twitter-melding skrev de onsdag at sommervarmen ville bli borte. Vi kunne vente oss en «typisk norsk sommer» de kommende dagene, ifølge meteorologene.

- Det vil bli litt kjøligere til tider, regn av og til, men også noe sol, skrev de.

De kom med en klar oppfordring:

Nyt godværet når det dukker opp, ikke vent!

Torsdag kom de med en ny melding til trafikanter der de advarte mot glatte veier:

- I kveld og fredag er det farevarsel for fjelloverganger i Sør-Norge. Det vil komme sludd- og snøbyger over cirka 1000 meter. Vær obs på at veibanen kan fryse på nattetid, bruk riktige degg og kjør etter forholdene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!