Var ved bevissthet etter å ha blitt slept fire kilometer

Jente (13) kjemper for livet på sykehus etter dobbelpåkjørselen i Slemmestad.

FANT JENTA UNDER BILEN: Den kvinnelige sjåføren hadde parkert hjemme da hun oppdaget hva som var skjedd. I mellomtida hadde et øyenvitne meldt fra til politiet. Foto: TOR KEISER
FANT JENTA UNDER BILEN: Den kvinnelige sjåføren hadde parkert hjemme da hun oppdaget hva som var skjedd. I mellomtida hadde et øyenvitne meldt fra til politiet. Foto: TOR KEISERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Den 13 år gamle jente som i dag først ble påkjørt av en lastebil før hun ble hengende under en annen bil i lang tid er livstruende skadet, men tilstanden er stabil.

I 19-tida i kveld var jenta ennå under operativ behandling ved Ullevål Universitetssykehus, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet bekrefter nå også at 13-åringen var ved bevissthet da hjelpemannskapene kom fram til henne - da hun fremdeles lå under personbilen i en oppkjørsel. Jenta hadde da pådratt seg skader i hode, ansikt, bryst og buk i tillegg til bruddskader.

Slept fire kilometer
Politiet har i kveld avhørt flere vitner, og ut fra deres forklaringer var hendelsesforløpet slik:

«Jenta - syklende eller gående med sykkel ved siden av seg, krysset veibanen foran en lastebil. Lastebilen skal ha hatt lav hastighet, og har sannsynligvis dyttet jenta i bakken. Det kan se ut som om jenta har blitt liggende i veibanen og kommet under lastebilen.

Fortsatt liggende i kjørebanen, ser det ut til at hun er blitt hektet fast under bilen som kom kjørende bak lastebilen. Hun ble hengende under personbilen over en strekning på cirka fire kilometer», heter det i pressemeldingen.

Først da den kvinnelige sjåføren parkerte ved sin bolig på på Vollen i nabokommunen Asker, oppdaget hun hva som hadde skjedd. Kvinnen er i sjokk.

Hjelpemannskapene måtte bruke en jekk for å få jenta løs, før hun ble fraktet med luftambulanse til Ullevål.

Etterforskes videre
Begge sjåførene er siktet mens etterforskningen pågår, og førerkortene er rutinemessig beslaglagt.Også selve de involverte kjøretøyene er beslaglagt og skal undergå tekniske undersøkelser i morgen. I tillegg gjenstår flere vitneavhør.

- Det er flere vitner til denne hendelsen, og noen av dem er mindreårige, skriver politiet.

Ifølge TV 2 Nyhetskanalen var jenta i følge med venninner etter skoleavslutningen før sommerferien, og venninnene ble vitner til at hun ble truffet av tankbilen. De kunne imidlertid ikke finne henne etterpå og varslet om ulykken.