Varaordfører gjorde alt for å redde nabofamilie

Familien var i butikken da det brant. - Det var vill jubel i gata, sier Geir Arild Tønnesen, varaordfører i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det utbrøt brann i et to etasjers hus i Skien i 19-tida i kveld. Første etasje er totalskadet, mens andre etasje har store røykskader.

Varaordfører i Skien, Geir Arild Tønnessen, bor fire hus bortenfor branntomta.

- Jeg så utrolig mye røyk fra nabohuset. Jeg hørte røykvarslerne ule. Jeg bare løp av gårde til huset, sier Tønnessen til Dagbladet.no.

Han og flere naboer begynte å rope etter eventuelle beboere i huset.

- Jeg ante ikke om det var folk der inne. Jeg forsøkte å ta meg inn i bygget, men den tjukke røyken stoppa meg. Det var en forferdelig følelse å ikke komme inn og vite om det var folk der inne. Jeg har aldri kjent en lignende følelse før. Jeg må si jeg er litt shaky nå, sier varaordføreren som representer partiet Venstre.

Vill jubel

Han visste at en barnefamilie bodde i første etasje i bygget. Han forteller om desperate minutter på stedet. De fikk en stige opp i andre etasje, men det var i første etasje det var kritisk å finne ut om noen var innendørs. Det var der det brant.

- Til slutt så vi at familien kom gående mot oss. De hadde vært i butikken. Da ble det vill jubel i gata. Det er helt utrolig at det gikk så bra, sier han lettet.

- FORFERDELIG FØLELSE: Varaordfører i Skien, Geir Arild Tønnessen (V), løp til nabohuset da han så røyken spy ut av huset. - Det var vill jubel i gata da vi forsto at ingen var hjemme i første etasje, sier han. Foto: Torbjørn Berg
- FORFERDELIG FØLELSE: Varaordfører i Skien, Geir Arild Tønnessen (V), løp til nabohuset da han så røyken spy ut av huset. - Det var vill jubel i gata da vi forsto at ingen var hjemme i første etasje, sier han. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Han uttrykker at han synes situasjonen var ubehagelig.

- Jeg er helt rysta ennå. Uff, det var forferdelig å ikke kunne gjøre noe. Jeg håper jeg aldri opplever noe lignende igjen, sier Tønnessen.

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt berømmer varaordførerens engasjement.

- Det er veldig bra at publikum engasjerer seg ved slike hendelser. Og det er bra at varaordføreren gjorde det i dette tilfellet. Når det er sagt, så tror jeg de fleste ville ha gjort det samme, også byens ordfører! sier Aaltvedt til Dagbladet.no.

- Ikke utsett deg selv for fare

Han minner samtidig om at publikum må være forsiktige og la profesjonelle gjøre jobben sin.

- Man må ikke gjøre noe der man utsetter seg selv for fare, sier han.

Han forteller at første etasje i bygget er totalskadet. En person som bodde i den røykskade andreetasjen er sendt til sykehus for en sjekk, opplyser politiet.

Varaordfører gjorde alt for å redde nabofamilie

- Han har det bra og er ikke alvorlig skadd, sier operasjonslederen.

BRENNENDE ENGASJEMENT: Geir Arild Tønnessen forsøkte å ta seg inn i det brennende huset for å få ut eventuelle personer på innsiden. Men den tjukke røyken hindret ham.