Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varaordfører i Trondheim beklager egen oppførsel

Varaordfører i Trondheim, Hilde Opoku, beklager sin egen oppførsel. Samtidig sier hun at det MDG-partiet hun meldte seg inn i ikke lenger finnes. 

BEKLAGER: Varaordfører i Trondheim, Hilde Opoku. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEKLAGER: Varaordfører i Trondheim, Hilde Opoku. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag sendte MDG i Trondheim ut en pressemelding for å informere om at de ikke hadde tillit til varaordføreren. Bystyregruppen oppga trakasserende oppførsel mot et medlem, samt langvarige kommunikasjonsproblemer som bakgrunnen.

– Det erkjenner og beklager jeg, sier Opoku til Klassekampen. Hun forklarer at hun sendte en krass melding som et resultat av en debatt på Facebook mellom medlemmer som endte i sjikanerende personkarakteristikker og offentliggjøring av sensitive opplysninger om henne.

– Lesingen var rystende og trykket så massivt at jeg ble helt satt ut og dypt fortvilet. Da en lokal tillitsvalgt begynte å «like» de kritiske innleggene og var kritisk til at jeg ytret meg om egen opplevd trakassering, reagerte jeg på en måte jeg ikke skulle gjort, forklarer hun.

Opoku sier hun angrer på at hun har vært for lojal mot MDG, og sier at det partiet hun meldte seg inn i, ikke lenger finnes.

Opoku representerer ikke lenger MDG, og uttaler seg heller ikke på partiets vegne i egenskap av sin rolle som varaordfører. Hun bekrefter at hun vil fortsette som varaordfører ut perioden.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!