FÅR SKYLDA:  Varaordføreren i Trondheim mener stortingsrepresentant Ola Borten Moe (SP) har stor innflytelse på partiets linje også i Trondheim, og at den styres i retning av brudd. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIX
FÅR SKYLDA: Varaordføreren i Trondheim mener stortingsrepresentant Ola Borten Moe (SP) har stor innflytelse på partiets linje også i Trondheim, og at den styres i retning av brudd. Foto: Thomas Rasmus Skaug / SCANPIXVis mer

Varaordfører varsler rødgrønt brudd i Trondheim

Knut Fagerbakke (SV) er ikke lenger trygg på at Senterpartiet i Trondheim ønsker samarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Varaordfører Knut Fagerbakke (SV) er ikke lenger trygg på at Senterpartiet i Trondheim ønsker et rødgrønt samarbeid.

SV, Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De grønne har samarbeidet i Trondheim siden 2003. Prosjektet har blitt kalt det rødgrønne fyrtårnet i norsk politikk, men nå skranter samarbeidet.

Varaordfører Knut Fagerbakke sier til Adresseavisen at han ikke utelukker et brudd i denne perioden, men legger til at «det er opp til Senterpartiet å avgjøre».

Han spør om partiet lokalt styrer i retning et brudd under sterk innflytelse av stortingsrepresentant Ola Borten Moe.

- Ola Borten Moes politiske linje har stor innflytelse i Trondheim, og hans ambisjon er å vri Senterpartiet mot høyre. Han utfordrer den rødgrønne regjeringen på mange områder, og nå ser vi det samme lokalt. Hans høyredreining i innvandringspolitikken har plassert Senterpartiet mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, og han reiser til Danmark for å lære av den reaksjonære politikken de driver der. Hans valgplakat på førstesiden av Adresseavisen valgdagen hadde ett ord: Norge, sier Fagerbakke.

Han slår fast at han «advarer mot den politikken som lett kan kobles til nasjonale strømninger.»

- Sentralt har Sp tro på det rødgrønne samarbeidet, men Borten Moe og hans folk i Trondheim går i en annen retning. De utfordrer det vi i SV står for. Skal samarbeidet fortsette, må Sp avklare hvor de vil, vi aksepterer ingen dreining mot høyre, sier Fagerbakke.

(NTB)

ADVARER: Varaordfører Knut Fagerbakke fra SV. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
ADVARER: Varaordfører Knut Fagerbakke fra SV. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer