- HUSKET FEIL: Varaordfører Jehans Storvik, som også er avdelingsleder ved jentas skole,  er usikker på tidspunktene for når han første gang diskuterte overgrepsanklagene med Øygard. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
- HUSKET FEIL: Varaordfører Jehans Storvik, som også er avdelingsleder ved jentas skole, er usikker på tidspunktene for når han første gang diskuterte overgrepsanklagene med Øygard. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer

Varaordføreren endrer forklaring etter at Øygard ringte ham på torsdag

Nå sier Jehans Storvik (Ap) at han må ha husket feil om viktige datoer han ga til retten. - Hvis han skal endre forklaring, må han komme tilbake i retten, sier dommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Vågå): Jehans Storvik, varaordfører i Vågå og avdelingsleder ved den fornærmede jentas skole, har nå skapt full forvirring rundt detaljer han oppga under sitt vitnemål i Sør-Gudbrandsdal tingrett på torsdag.

I en versjon av sin kommunikasjon med Rune Øygard i de dramatiske dagene rundt overgrepsanmeldelsen i fjor, fortalte Storvik at han 13. september - hele fem dager før anmeldelsen - ble fortalt av Øygard for første gang at en slik anmeldelse var i ferd med å komme.

Storvik framsto etterhvert usikker på hva som ble sagt i hvilke samtale, etter at en telefonsamtale 20. september også ble tema.

- Feil dato Da retten ble satt i morges, fortalte Aktor Thorbjørn Klundseter at han i 09-tida fredag morgen hadde fått en telefon fra Storvik.

- Han mener at han kom i skade for å opplyse feil dato og beklager dette. Storvik sier han begynte å resonnere fram og tilbake og mener samtalen må ha funnet sted på et annet tidspunkt, refererte aktor.

Opplysningene rundt datoen kan være svært viktig med tanke på å avklare om Øygard prøvde å forberede noen på overgrepsanklagene allerede før jenta hadde gått til politiet.

Det var etter at Øygard før helga selv tok kontakt med Storvik for å påpeke det han mener var uriktige opplysninger, at den politiske vennen fant ut at han måtte varsle påtalemyndigheten.

- Storvik fortalte at han hadde blitt kontaktet av Øygard torsdag kveld, sier Klundseter.

Storvik ba Klundseter om råd om hvordan han skulle forholde seg, hvorpå aktoren lagde et notat med endringen av datoen og sendte rettsaktørene.

- Må vitne igjen Tingrettsdommer Torunn E. Kvisberg mener imidlertid at varaordføreren må tilbake i vitneboksen.

- Hvis han skal endre sin forklaring må han komme hit og foreholdes vitneansvaret. Fram til det ligger hans rettsforklaring til grunn, sier dommeren.

Det skal bare være selve datoen for Øygard-samtalen som varaordføreren nå ønsker å endre.

- Det mannen sier er at det var etter et kommunestyremøte at Rune ringte ham. Han har nå gått inn og sjekket møteplanen og det er slik han kom fram til at han må ha blandet og at det må ha vært 20. september, sier Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen i retten.

Hun mener telefonlogger understøtter Storviks nye datofesting.