Cannabis

Varaordføreren i Oslo vil ha statlig hasj-salg

Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner, sier Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap).

<strong>VIL STOPPE ORGANISERT KRIM:</strong> Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap) mener regulert salg av cannabis er vil være med å fjerne det økonomiske grunnlaget organisert kriminalitet.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
VIL STOPPE ORGANISERT KRIM: Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap) mener regulert salg av cannabis er vil være med å fjerne det økonomiske grunnlaget organisert kriminalitet. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Vi må fjerne det økonomiske grunnlaget for organisert kriminalitet. I dag gir vi dem et marked de kan bruke til å bygge seg opp, sier Gunaratnam til Klassekampen.

Varaordføreren ser i første omgang for seg en prøveordning og mener vi bør lære av andre land som har prøvd og lyktes med statlig salg.

Allerede i 2008 anslo SSB at cannabissalg alene sto for 400 millioner kroner på landsbasis. Vekst i gjengkriminalitet og grov gjengvold i Oslo har blåst nytt liv i debatten om statlig salg av cannabis.

Oslo Ap behandlet for første gang et forslag om statlig salg av cannabis på årsmøtet i mars 2018. To tredeler av delegatene stemte nei. Gunaratnam mener utviklingen i Oslo viser at det trengs en ny debatt om spørsmålet

– Jeg stemte for legalisering, men vårt formelle standpunkt er at vi er imot. Det er jeg lojal til, men det er grunnleggende for sosialdemokratisk tenkning at når du får ny kunnskap, må man endre politikken, sier Gunaratnam.

MARIHUANA: Samfunnspartiets førstekandidat Bjørn Dahl røykte marihuana midt på paradegata. Partiet ønsker å legalisere flere rusmidler, deriblant medisinsk marihuana. Video: Marie Røssland / Dagbladet / Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer