Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varaordførerens familie involvert i korrupsjonssaken

Varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani (V) har meldt seg inhabil i korrupsjonssaken, fordi flere av hans familiemedlemmer er involvert.

INHABIL: Yousuf Gilani sammen med Venstre-leder Trine Skei Grande under en demonstrasjon mot IS og Profetens Ummah i Oslo i 2014. Gilani, som er varaordfører i Drammen, har nå meldt seg innhabil i alle saker som omhandler korrupsjonsskandalen, fordi flere av hans familiemedlemmer er involvert.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
INHABIL: Yousuf Gilani sammen med Venstre-leder Trine Skei Grande under en demonstrasjon mot IS og Profetens Ummah i Oslo i 2014. Gilani, som er varaordfører i Drammen, har nå meldt seg innhabil i alle saker som omhandler korrupsjonsskandalen, fordi flere av hans familiemedlemmer er involvert. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig saksbehandler i slutten av 50-årene, som jobber i Drammen kommune, er siktet for en rekke tilfeller av grov korrupsjon. Hun sitter nå varetektsfengslet.

Hun skal ha mottatt penger fra et 20-talls utbyggere for byggetillatelser. I flere tilfeller har utbyggere betalt for å få bygge i strid med regelverket. Kvinnen skal ha mottatt opptil 120 000 kroner fra utbyggere som ville ha sin sak igjennom.

Kvinen nekter straffskyld etter siktelsen for grov korrupsjon.

I formiddag ble nok en ansatt i Drammen kommune pågrepet, siktet for å ha stått i ledtog med kvinnen. Dagbladet kjenner ikke til hvordan han stiller seg til siktelsen.

I kveld ble det klart at varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani, har meldt seg inhabil i korrupsjonssaken, fordi flere av hans familiemedlemmer er involvert.

Selv om flere av Gianis familiemedlemmer er involvert i korrupsjonssaken, betyr ikke det nødvendigvis at de har gjort noe kriminelt. Det vil den pågående etterforskningen forsøke å avdekke.

Flere avhør I langt de fleste tilfellene av grov korrupsjon som politiet nå undersøker, er utbygger av ikke-etnisk norsk opprinnelse.

En tredjedel av eiendommene politiet undersøker i forbindelse med korrupsjonssaken, tilhører nære familiemedlemmer av Gilani, skriver NRK.

Rådmann Osmund Kaldheim har tidligere bekreftet at de fleste av de som har benyttet seg av den korrupsjonssiktede kvinnens tjenester, er drammensere med innvandrerbakgrunn fra et spesifikt miljø.

Dagbladet kjenner til at flere i Gilani-familien har vært inne til avhør i saken.

Yousuf Gilani er ikke noen part i saken, og er ikke avhørt.

- Har meldt meg inhabil Drammens Tidende skriver i kveld at varaordføreren har meldt seg inhabil.

- Jeg har selv ringt rådmannen flere ganger for å informere ham om det. Bakgrunnen for at jeg melder meg inhabil, er at jeg har familiemedlemmer som er involvert i saken, sier Gilani til Drammens Tidende.

Dagbladet snakket med Gilani i ettermiddag. Da satt han i et fly på Gardermoen, på vei til Pakistan, og hadde ikke anledning til å kommentere saken. Reisen ble planlagt før denne korruspjonssaken ble rullet opp.

Gilani understreker overfor DT at han selv ikke har noe med saken å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media