Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Våre allierte må reagere på underlig Libya-stemme

Høyre: - UD må rydde opp etter statssekretær.

 FOR - MEN I MOT:  SV-statssekretær Ingrid Fiskaa i Utenriksdepartementet går i mot sin egen regjerings Libya-politikk - her på en konferanse i San Salvador i juni i fjor. FOTO: LUIS GALDAMEZ, REUTERS/SCANPIX.
FOR - MEN I MOT: SV-statssekretær Ingrid Fiskaa i Utenriksdepartementet går i mot sin egen regjerings Libya-politikk - her på en konferanse i San Salvador i juni i fjor. FOTO: LUIS GALDAMEZ, REUTERS/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre krever at Utenriksdepartementet må rydde opp etter SV-statssekretær Ingrid Fiskaas uttalelser om norsk Libya-politikk. I strid med regjeringens politikk vil statssekretæren trekke tilbake de norske flystyrkene nå.

Libya-spørsmålet kommer til avstemming på SVs landsstyremøte i dag. Partileder Kristin Halvorsen gikk mot Fiskaas utspill i går og befestet regjeringens offisielle politikk om å være med NATO i tre måneder - fram til juni.

- Underlig situasjon - Fiskaas uttalelser er svært uheldige og stiller regjeringen i en underlig situasjon, sier lederen av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Høyres Ine Marie Eriksen Søreide, til NTB.

Også Fremskrittspartiets leder Siv Jensen uttalte seg svært kritisk om «SV-surret» til Dagbladet i går kveld.

Uttalelsene til Fiskaa falt under SVs landsstyremøte i går.

Fiskaa er til daglig statssekretær i UD, men også motstander av norsk deltakelse i bombingen av militære mål i Libya.

Eriksen Søreide finner det problematisk at en statssekretær, som skal forsvare regjeringens felles utenrikspolitikk, nærmest sier at Norge deltar i noe som er folkerettsstridig.

- At Petter Eide så sterkt er sterkt kritisk, en nå én ting. Med Fiskaa har en helt annen rolle. Regjeringen makter åpenbart ikke å snakke med én stemme, og dette må oppfattes ganske underlig blant våre allierte, sier Eriksen Søreide.

(NTB/Dagbladet).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media