Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Våre angrep vil fortsette så lenge dere støtter Israel

Skal Osama bin Laden ha sagt før han ble drept. Samtidig sier president Obama at terrorlederen hadde støtte fra pakistansk nettverk.

TALTE PALESTINERNES SAK: Terrorlederen Osama bin Laden skal ha talt palestinernes sak i sitt siste opptak før han døde. Dette bildet er tatt fra en av flere videoer uten lyd som amerikanske myndigheter ga ut i går. Foto: 
 AFP PHOTO/HO/DoD/Scanpix
TALTE PALESTINERNES SAK: Terrorlederen Osama bin Laden skal ha talt palestinernes sak i sitt siste opptak før han døde. Dette bildet er tatt fra en av flere videoer uten lyd som amerikanske myndigheter ga ut i går. Foto: AFP PHOTO/HO/DoD/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Osama bin Laden skal ifølge et islamistisk nettsted ha advart mot at amerikanerne ikke vil ha noen sikkerhet før det er sikkerhet for palestinene.

- Amerika vil ikke ha mulighet til å drømme om sikkerhet før vi lever med sikkerhet i Palestina. Det er urettferdig at dere lever i fred mens våre brødre i Gaza lever i usikkerhet, skal bin Laden ha sagt ifølge nettstedet.

Ingen uavhengige kilder har foreløpig bekreftet opplysningen om innspillingen.

Ifølge opptaket sier bin Laden at han prøvde å sende en beskjed til USA gjennom den såkalte trusebomberen, som prøvde å detonere en bombe på et amerikansk fly i desember 2009.

- Hvis det var mulig å sende dere beskjeder gjennom ord, hadde vi ikke trengt å bruke passasjerfly for å sende dem, sier bin Laden videre.

- Støttenettverk i Pakistan Samtidig gikk president Barack Obama ut og sa at bin Laden hadde hatt et støttenettverk.

- Vi tror det var en eller annen form for støttenettverk for Osama bin Laden i Pakistan, sier president Barack Obama til CBS-programmet «60 Minutes».

STØTTENETTVERK: - Vi tror det var en eller annen form for støttenettverk for Osama bin Laden i Pakistan, sier president Barack Obama til CBS-programmet «60 Minutes». Foto: AFP Photo/Jim Watson/scanpix
STØTTENETTVERK: - Vi tror det var en eller annen form for støttenettverk for Osama bin Laden i Pakistan, sier president Barack Obama til CBS-programmet «60 Minutes». Foto: AFP Photo/Jim Watson/scanpix Vis mer

- Men vi vet ikke hvem eller hva dette nettverket besto av. Vi vet ikke om det kan ha vært noen innenfor eller utenfor regjeringen. Det er noe vi må undersøke og som spesielt pakistanske myndigheter må undersøke, utdyper han.

President Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver, Tom Donilon, sier til NBCs søndagsshow «Meet the Press» at han hittil ikke har sett noen bevis for at verken det politiske, det militære lederskapet eller etterretningsledelsen kjente til at han oppholdt seg der.

- Myndighetene i Pakistan sier de vil granske saken. Dette er en stor sak i Pakistan akkurat nå. Hvordan kunne dette skje i Pakistan? Det er noe vi må undersøke i samarbeid med pakistanerne, sier Donilon.

- Et annet poeng er jo at denne byen Osama bin laden oppholdt seg i 50 km fra hovedstaden Islamabad i seks år, er en by som er kjent som en militær by der de har et viktig militærakademi. Dette må granskes, sier Donilon til NBC.

Militærakademiet ligger bare en liten spasertur unna bin Ladens villa i Abbottabad.

Lover hoderulling Samtidig lover Pakistans ambassadør Hussain Haqqani hoderulling.

- Hvis noen i den pakistanske regjeringen, militæret eller etterretningen visste hvor Osama bin Laden var, ville vi tatt affære. Osama bin Ladens tilstedeværelse i Pakistan var ikke til Pakistansk fordel, sier Haqqani på søndagsshowet «This Week» på ABC News.

- HVORDAN KUNNE DETTE SKJE?: President Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver, Tom Donilon, sier til NBCs søndagsshow «Meet the Press» at han hittil ikke har sett noen bevis for at verken det politiske, det militære lederskapet eller etterretningsledelsen kjente til at han oppholdt seg der. Foto:  AP Photo/NBC, William B. Plowman/Scanpix
- HVORDAN KUNNE DETTE SKJE?: President Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver, Tom Donilon, sier til NBCs søndagsshow «Meet the Press» at han hittil ikke har sett noen bevis for at verken det politiske, det militære lederskapet eller etterretningsledelsen kjente til at han oppholdt seg der. Foto: AP Photo/NBC, William B. Plowman/Scanpix Vis mer

- Hoder vil rulle når denne granskningen er gjort. Om det er på grunn av udugelighet eller medvirkning vil det være nulltoleranse for det.

- Vi fortår det slik at en av konene aldri forlot samme etasje som Osama bin Laden fordi de var så paranoide. De gikk aldri til vundiene, og pustet aldri frisk luft, hevder ambassadøren.

- Hva enn vi foretar oss, vil Donilon få hvite, sier Haqqani.

Ifølge president Barack Obama har myndighetene i Pakistan indikert at de har interesse av å finne ut hva slags støttenettverk bin Laden kan ha hatt, men nekter for landet er et fristed for al-Qaida-ekstremister som bin Laden.

- Men dette er spørsmål vi ikke har mulighet til å svare så kort tid etter det som har skjedd. Det kommer til å ta noe tid før vi har mulighet til å utnytte etterretningsinformasjonen vi fant i villaen, sier Obama til CBS

LOVER HODERULLING: Pakistans ambassadør til USA, Hussain Haqqani, lover hoderulling. Foto: AP Photo/Danny Johnston/Scanpix
LOVER HODERULLING: Pakistans ambassadør til USA, Hussain Haqqani, lover hoderulling. Foto: AP Photo/Danny Johnston/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media