PÅ JOBB I NATT: Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, kom i natt til selskapets hovedkvarter på Forus utenfor Stavanger. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PÅ JOBB I NATT: Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, kom i natt til selskapets hovedkvarter på Forus utenfor Stavanger. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Våre ansatte opplever en ekstrem situasjon

Statoils konsernsjef, Helge Lund, kom hjem til hovedkvarteret i Stavanger i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lund kom til Statoilshovedkvarter på Forus utenfor Stavanger sammen med to informasjonssjefer i selskapet klokka 00.15 i natt.

Her kommenterte han for første gang den dramatiske gisselsituasjonen i Algerie der 17 Statoil-ansatte er involvert. To skal være lettere skadd, og fire skal være kommet i «relativ sikkerhet».

- Våre ansatte opplever en ekstrem situasjon. Jeg tenker først og fremst på folkene våre der nede og på hvordan vi kan ta best vare på dem og deres familier her hjemme, sier Helge Lund til Stavanger Aftenblad.

Klokka 7.30 torsdag morgen skal han etter planen holde en pressekonferanse om gisseldramaet.

Konsernsjefen var på reise i Asia da gisselsituasjonen brøt ut onsdag morgen.

- Jeg har reist lenge, men har holdt meg oppdatert hele veien. Jeg har holdt kontakten med BP, statsministeren og mine egne folk. Jeg ber om forståelse for at vi ikke kan dele så mye informasjon i den fasen vi er i nå, sier Lund.

- Hva er det siste informasjonen du har om situasjonen i Algerie? spør Aftenbladet.

- Den siste informasjonen skal jeg få her inne, sier Lund før han går inn i Statoil-bygget.