Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Våre beste og verste minner

Ansgar Gabrielsen husker statsbesøkene med kongen. Kristin Krohn Devold satte mest pris på en sms fra sin rådgiver. Her ser du hva Høyres statsråder husker best etter fire år i regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er fornøyde med tingenes tilstand, Høyres statsråder. Alle vil ha Bondevik som statsminister også de neste fire åra, hvis ikke den politiske situasjonen gir Erna sjansen. Og alle vil fortsatt holde Frp unna Kongens bord.

Vi stilte dem følgende spørsmål:

1. Hva er ditt beste regjeringsminne fra de fire siste åra?

2. Ditt verste regjeringsminne?

3. Hva er den viktigste saken for Høyre i kommende periode?

Ansgar Gabrielsen

Helse og omsorgsminister

Beste minne: Statsbesøk med H.M Kongen og H. M Dronningen, der vi har promotert norsk næringsliv. Høydepunktet var et besøk i Aten i mai 2004.

TEAM HØYRE: Fra venstre: Morten Andreas Meyer, Kristin Clemet, Jan Petersen, Thorild Widvey, Børge Brende, Erna Solberg, Per-Kristian Foss, Svein Ludvigsen, Kristin Krohn Devold, Ansgard Gabrielsen. Foto: Robert S.Eik
TEAM HØYRE: Fra venstre: Morten Andreas Meyer, Kristin Clemet, Jan Petersen, Thorild Widvey, Børge Brende, Erna Solberg, Per-Kristian Foss, Svein Ludvigsen, Kristin Krohn Devold, Ansgard Gabrielsen. Foto: Robert S.Eik Vis mer

Verste minne: Flomkatastrofen, og særlig møtene med de etterlatte, har gjort sterkest inntrykk.

Viktigste sak: Innenfor min sektor er det viktigst å sikre økt valgfrihet for brukerne gjennom mer informasjon om ulike tilbud. Økt valgfrihet vil gi den enkelte større innflytelse over egen hverdag.

Utenriksminister

Jan Petersen

Viktigste sak: Å få fullført kunnskapsløftet i skolen og få gitt bedrifter og enkeltpersoner ytterligere skattelettelser.

Beste minne: Inspirerende møter med lærere og elever! Et svært hyggelig møte med Utdanningsforbundets landsmøte etter at mange hadde spådd buing og råtne tomater. Og mottakelsen av Regjeringens melding som nå er blitt vår skolereform Kunnskapsløftet.

Partileder/kommunalminister

Erna Solberg

Beste minne:

Verste minne: At opposisjonen samlet seg for å vedta felles søskenmoderasjon for landets barnehager, og mente at kommunene ikke var i stand til å bestemme. En trist dag for lokaldemokratiet.

Viktigste sak: Vi skal jobbe for fortsatt framgang gjennom lavere skatt, en bedre skole og mer valgfrihet for den enkelte.

Finansminister

Per-Kristian Foss

Beste minne:

Verste minne: Enkelte runder for å få i havn budsjettet på en måte som gir en sikker, ansvarlig helhet.

Viktigste sak: Vi må gjennomføre skattereformen, slik at vi får lavere skatt innenfor et bedre og mer rettferdig system. Videre må vi gjennomføre Kunnskapsløftet, slik at vi får en bedre skole. Og så ønsker jeg at vi får gjennomført mer valgfrihet for den enkelte.

Utdanningsminister Kristin Clemet

Verste minne:

Viktigste sak: Å holde skikk på økonomien og trygge velferd, utdanning og forskning - og tillit til at folk kan tenke og velge selv!Beste minne: SMS fra politisk rådgiver Bengt Eidem da han våknet etter å ha vært i koma

Forsvarsminister Beste minne:


Kristin Krohn Devold

Verste minne: Hardt arbeid og mange fine utfordringer. Godt samarbeid i regjeringen.

Viktigste sak: Skatt, skole og valgfrihet.

Børge Brende
Nærings- og handelsminister

Verste minne: Det er å oppleve en mer og mer uansvarlig opposisjon som driver lettvint overbudspolitikk. Hvis alle forslag var blitt vedtatt, ville det ødelagt de gode resultatene vi har oppnådd.

Viktigste sak: Å trygge det norske velferdssamfunnet gjennom en politikk som sikrer økt verdiskaping og trygghet for hus, hjem og jobb.

Moderniseringsminister
Morten Andreas Meyer

Verste minne: Jeg er stolt over at vi lyktes med å stanse de radioaktive utslippene fra Sellafield. Og jeg er strålende fornøyd med gründerboom og 28 000 nye bedrifter i fjor.

Viktigste sak: Fortsette den gode jobben vi har gjort i skolen. En god skole er avgjørende for at alle skal ha samme mulighet til å utvikle egne evner og leve det livet de ønsker. Kunnskap gir frihet til å ta ansvar for eget liv.

Olje- og energiminister:
Thorild Widvey

Verste minne: Beste minne:

Viktigste sak: Skatt, skole og valgfrihet. Olje og energi-virksomheten er internasjonal og kunnskapsbasert. Derfor er det viktig å fortsette arbeidet for mer kunnskap og kvalitet i skolen. Kompetanse er et av våre viktigste konkurransefortrinn.

Fiskeriminister Svein Ludvigsen hadde ikke anledning til å svare i går. Beste minne: Jeg er veldig fornøyd med å ha fått bedre konkurranse i bokmarkedet. Dette er til glede for oss som er glade i å lese!

Børge Brende Beste minne: Det er mange, så hvorfor ikke ta det siste: mottakelsen av Nordområdemeldingen i landsdelen. Ellers kunne jeg også valgt formannskapet i Sikkerhetsrådet. Har ingen verste minner fra regjeringen Å bli anklaget for lekkasjer og skittent spill i Tine-saken. Det gjorde vondt. Melding om tap av en av våre soldater i AfghanistanBeste minne så langt, jeg har tenkt å fortsette, er da vi snudde pessimisme til optimisme: Renta gikk ned, krona svekket seg og arbeidsplassene ble trygge.Å se at politikken vår virker: Det settes rekord i antall nye bedrifter, rekord i sysselsetting og i boligbygging. Ordrebøkene til verftene er i ferd med å fylles. Jeg fikk en litt dårlig start på kommunikasjonen med lærerne. Det var min egen feil, og jeg har sagt unnskyld! Verste minne: Tsunamien som rammet Asia 2. juledag og besøket til området kort tid etterpå. Dette er opplevelser jeg aldri kommer til å glemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!