- Våre bønner er hørt!

Rod Massie er lettet over at sønnen Samuel (18) har meldt seg. Nå ber han til gud om at også de øvrige er i live.

GA LYD FRA SEG:
 Jarle Andøy og Samuel Massie (t.h.) er på vei fra Sydpolen og visste ikke at mannskapet på Berserk hadde sendt ut nødsignal. I natt meldte de fra til sine nærmeste at alt sto bra til.  
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
GA LYD FRA SEG: Jarle Andøy og Samuel Massie (t.h.) er på vei fra Sydpolen og visste ikke at mannskapet på Berserk hadde sendt ut nødsignal. I natt meldte de fra til sine nærmeste at alt sto bra til. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Liverpool har Samuels pappa Rod Massie ventet og ventet, håpet og håpet. Han har bedt sine bønner.

I natt ble han hørt. Sønnen ringte hjem og er i god behold:

Mot alle odds Sønnen Samuel var den rotete bygutten som mot alle odds fikk sette kursen mot Sydpolen. Massie en av elevene i fjorårets runde av dokumentarserien «Sjøsprøyt», hvor Andhøy og resten av mannskapet på Berserk tok med seg ungdommene til Barentshavet.

- Han skilte seg ut blant elevene, og derfor ble han invitert til å være med til Sydpolen. Det er stort for en 18-åring. Det ligger en risiko i det, sier regissør Anders Sæther til Dagbladet.

Samuel imponerte. Etter noen nervepirrende dager viser det seg at Samuel nådde målet, og har vært på Sydpolen.

- Det sier seg selv at det var en enorm lettelse å høre at han hadde ringt til sin bror Daniel. At han var i livet. Våre bønner er hørt, sier Rod til Dagbladet.

Les mer om «Berserk»

Visste ikke Sammen med ekspedisjonsleder Jarle Andhøy gikk Samuel i land minst ett døgn før nødpeileren på Berserk ble utløst. Da Andhøy rutinemessig ringte opp hovedredningssentralen i natt, visste han ikke at Berserk og det øvrige mannskapet var savnet og en storstilt leting iverksatt.

Da livstegnet endelig kom, var det ubeskrivelig godt for pappa Rod å motta.

- Det har vært noen tøffe dager for oss, sier han til Dagbladet.

Selv om han vet at sønnen har det bra, er han umåtelig bekymret for resten av mannskapet på Berserk. Tre personer forsatt savnet.

- Nå håper jeg at de andre på båten også blir funnet i god behold. Jeg ber for dem, sier Rod.

Dårlig vær Jarle Andhøy ringte selv til Hovedredningssentralen i Nord-Norge halv to norsk tid.

- Han befinner seg på isen i Antarktis, og hadde nådd sørpunktet da vi snakket sammen. Han og en person til var da 160 kilometer fra Scottbasen, og regner med å være tilbake om 2-3 dager avhengig av været, forteller vaktredningsleder Finn Sortland ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.  

Andhøy skal ha fortalt at det har vært mye dårlig vær, men at de er i god behold.

Ringte mamma Ifølge Rod ringte Samuel straks til sin bror Daniel da han forsto at alle hjemme var dypt bekymret.
Han snakket også med sin mor, Anne Marie Ulvolden.

- Det er den mest fantastiske telefonen jeg har fått i hele mitt liv, sier moren til bt.no.  

- Jeg fikk bare pratet med han i ett minutt. Men han har det bra. Jeg vet ikke når han kommer hjem, men det viktigste nå er at Samuel er i god behold, sier Anne Marie Ulvolden.

Leter videre Ifølge reddningsmyndighetene i New Zealand skal Andhøy ha gitt informasjon som kan hjelpe å lokalisere resten av mannskapet på Berserk.

I tillegg til at mannskapet og helikopteret på miljøorganisasjonen Sea Shepherds skute «Steve Irwin» fortsetter letingen etter «Berserk» og de tre savnede besetningsmedlemmene, er det russiske polarskipet «Professor Kromov» satt inn i leteområdet.

Begge skipene er utstyrt med helikoptre. Været skal være godt egnet for nye søk i dag.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 190583150


Varnish cache server