Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Våre folk reddet tolv liv

Lufthavnsjef Jan Morten Myklebust mener hans folk har reddet tolv liv. Grunnen til det var at de første av hans menn var på ulykkesstedet i løpet av 30 sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORD (Dagbladet.no): - Vi var klare for utrykning ved terminalen. Med en gang vi forstod at noe galt hadde skjedd, kjørte vi til enden av rullebanen og gjorde klart for å sprøyte vann. Da vi kom fram så vi røyk og flammer, forteller Terje Aleksandersen.

Han er nestleder i Brann- og redningsgruppen på Stord Lufthavn Sørstokken, og var første mann tilstede ved skrenten der flyet hadde lagt seg.

De iverksatte umiddelbart nedkjølingsarbeidet.

- Jeg kan ikke fortelle hva vi så ved flyet og hva som skjedde da passasjerene tok seg ut av flyet og videre opp til rullebanen. Det skal i første omgang forbeholdes Flyhavarikommisjonen, sier Aleksandersen.

Lufthavnsjef Jan Morten Myklebust er stolt av sine brann- og redningsmenn. I dag var noen av dem tilbake ved restene av flyet.

- Våre folk har fått mye skryt av de som overlevde, og har sannsynlig reddet tolv liv. I tillegg har vi forstått at flyvertinnen som overlevde har gjort en fantastisk jobb med å hjelpe passasjerene ut av flyvraket, sier Myklebust.

Nedenfor flyvraket ligger en stolpe og rester av innflygingslysene. Da flyet rullet ut fra flystripa, rev den med seg stolpen med ni lys. I tillegg ble flere trær knekt på vei ned skrenten mot sjøen. Det har bremset noe av farten, og hindret flyet i å havne i sjøen.

I ettermiddag åpnes flyplassen for trafikk igjen, men flyselskapet Atlantic Airways vil inntil videre bruke Haugesund lufthavn som alternativ flyplass.

Foto: Odd Mehus
Foto: Odd Mehus Vis mer

- Vi er opptatt av å komme raskt igang for å normalisere forholdene på flyplassen, sier lufthavnsjef Jan Morten Myklebust.