- Våre folk var bare noen hundre meter unna en av bombene i Idlib

Bomber ryster Syria - våpenhvilen brytes daglig.

- UTRYGT: Lederen for FNs observatører i Syria, nordmannen Robert Mood, sier at han ikke er i tvil om at det er utrygt i landet. Bildet er fra flyplassen i Damaskus i går. Foto: REUTERS/Khaled al- Hariri/NTBScanpix
- UTRYGT: Lederen for FNs observatører i Syria, nordmannen Robert Mood, sier at han ikke er i tvil om at det er utrygt i landet. Bildet er fra flyplassen i Damaskus i går. Foto: REUTERS/Khaled al- Hariri/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske generalmajoren har ingen illusjoner om situasjonen i Syria, selv om han har tro på at det er mulig å få til en politisk løsning på konflikten.

Våpenhvilen brytes daglig selv med FNs tilstedeværelse, erkjenner Mood.

FNs observatører var «ubehagelig nær» en av eksplosjonene som rammet den syriske byen Idlib mandag.

- Våre folk var bare noen hundre meter unna en av bombene i Idlib. Det er så nær at du får en kraftig påminnelse om alvoret i situasjonen, sier Mood til NTB.

Kraftige eksplosjoner I alt tre eksplosjoner rystet Idlib mandag, melder internasjonale nyhetsbyråer. De første eksplosjonene rammet bygninger som tilhører etterretningstjenestene til luftvåpenet og hæren. Over 20 mennesker ble drept, de fleste av dem medlemmer av sikkerhetsstyrkene, ifølge aktivister.

Syrisk fjernsyn meldte på sin side at ni ble drept, og at de fleste var sivile. Ødeleggelsene var store, melder nyhetsbyrået AFP.

- Er det denne typen frihet vi vil ha? roper en mann på TV-bildene. Han står ved siden av en kvinne som bærer på et barn med blod i ansiktet. En boligblokk ser ut til å ligge i ruiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer