Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Våre ord blir fattige i møte med det som er ufattelig»

Volsdalen kirke var fullsatt under dagens sørgegudstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:no): Volsdalen kirke var i dag fullsatt under sørgegudstjenesten. Fem personer er fortsatt savnet etter ulykken.

Folk i Fjelltunområdet, der raset skjedde, sokner til Volsdalen kirke, som ligger ca. en kilometer fra rasstedet. Representanter fra Ålesund kommune, politiet og representanter fra krisegruppen er også til stede under sørgegudstjenesten.

Presis klokka 16 ble Dronning Sonja tatt i mot av ordfører Bjørn Tømmerdal og sokneprest Arvid Helle.

- Det er en samling for de pårørende og alle berørte i byen der en i felleskap får anledning til å dele sorg og smerte, sa Helle til NRK før gudstjenesten.

- Når noen blant oss lider, da lider vi andre med, ble det sagt i åpningsordene.

- Våre ord blir fattige

Overlevende fra katastrofen i boligblokken i Fjelltunvegen deltok i inngangsprosesjonen. Maktesløsheten de som har vært utsatt for ulykken føler, var et tema som ble tatt opp av flere under gudstjenesten.

- Våre ord blir fattige imøte med det som er ufattelig, sa sogneprest Arvid Helle.

SAMLET I SORG: 
Naboer, pårørende, redningsmannskaper, Dronning Sonja og representanter for kommunen deltok i sørgegudstjenesten i Volsdalen kirke i dag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
SAMLET I SORG: Naboer, pårørende, redningsmannskaper, Dronning Sonja og representanter for kommunen deltok i sørgegudstjenesten i Volsdalen kirke i dag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Fylkesmann i Møre og Romsdal, Ottar Befring, uttrykte en sterk medfølelse med de som har vært rammet av ulykken, og hjelpemannskaper og andre som deltok i den vanskelige redningsaksjonen.

- Mange var direkte i livsfare da berget løsnet og knuste grunnen under boligblokka. Dette rammet virkelig der vi regner oss som trygge, i våre egne hjem.

Han benyttet også anledningen til å berømme hjelpemannskapene og innbyggerne i Ålesund.

- Det har vært et samhold, en samfølelse og en omsorg mennesker imellom, som er en viktig verdi. Hele landet har også vært med oss i sorgen, sa fylkesmannen.

Kapellan Kjartan Leer-Salvesen, som holdt åpen kirke i Ålesund samme dag som ulykken skjedde, og politisjef Endre Flatved i Ålesund var blant de mange andre som deltok i gudstjenesten.

Røde roser for de savnede

Menigheten reiste seg da Tore-Johan Øvstebø, leder av krise- og omsorgsgruppa i Ålesund kommune, leste opp navnene til de fem som er savnet etter ulykken.

De savnede er  Gro Pedersen (46), Kristin Krogen (23), Ronny Vike (35), Bjørn Olaf Rudi (52) og Uni Søreide Rudi (52).

image: «Våre ord blir fattige i møte med det som er ufattelig»

Det lå framme fem røde roser for de savnede under gudstjenesten.

Etter gudstjenesten møtte familiene til de fem savnede dronningen.

DRONNINGEN DELTOK: Dronning Sonja dro til Ålesund for å delta på gudstjenesten i dag.
FEM RØDE ROSER: Fem røde roser ble lagt frem for å minnes de fem som er savnet etter ulykken.
Volsdalen kirke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media