Vareberg innstilt som Hydros styreleder

Grete Faremo er innstilt som nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SR-Bank-direktør Terje Vareberg er innstilt som ny styreleder i Norsk Hydro. Grete Faremo er innstilt som nestleder, melder NTB.

Forslaget fra valgkomiteen kommer flere uker på overtid. I utgangspunktet skulle innstillingen vært klar 1.oktober, men komiteen fikk nei til flere aktuelle kandidater, skriver E24.

Problemene med å finne kandidater til Hydro-styret er knyttet til regjeringens håndtering av opsjonssaken i sommer.

Les: - Vil ikke ha Hydro-jobb

Det endte med at Jan Reinås trakk seg fra styreledervervet, og at styremedlemmene Lena Olving, Håkan Mogren og Kurt Anker Nielsen også trakk seg i protest.

Vareberg ble anbefalt til styrelederstillingen av blant annet Eldar Myhre, konsern - tillitsvalgt i Aker Kværner.

- Han er en dyktig person. Han har lang erfaring i oljebransjen, på høyeste nivå. Han tør å si hva han måtte mene, sa Eldar Myhre til NA24.

Vareberg har vært administrerende direktør i Sparebank 1 SR-Bank. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har blant annet arbeidet i Olje- og energidepartementet.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Vareberg har to perioder i Statoil bak seg. I årene fra 1979 til 1983 jobbet han med foredling og markedsføring i selskapet, før han etter i 1989 kom tilbake som konserndirektør og medlem av konsernledelsen i løpet av en tiårsperiode.

Grete Faremo, som er foreslått som nestleder i styret, jobber til daglig som direktør for jus og samfunnskontakt i Microsoft.

Hun er mest kjent for sin tid i politikken. Hun har både vært justisminister og olje- og energiminister.

I tillegg til Vareberg og Faremo er også Orkla-sjef Finn Jebsen, Heidi Pettersen, Bente Rathe og Svein Rennemo innstilt av valgkomiteen.

Vareberg innstilt som Hydros styreleder