Varebil knust - mann omkom i steinras over E6

Vare aleine i bilen nordover Gudbrandsdalen da steinmassene kom like før 09.

 ULYKKESSTEDET PÅ E6 VED ROSTEN:  Slik ser det ut på ulykkesstedet ved 11.30-tiden i formiddag. Ulykkesbilen i bakgrunnen anonymisert. FOTO: OVE KIRKESTUEN.
ULYKKESSTEDET PÅ E6 VED ROSTEN: Slik ser det ut på ulykkesstedet ved 11.30-tiden i formiddag. Ulykkesbilen i bakgrunnen anonymisert. FOTO: OVE KIRKESTUEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en mann fra Gudbrandsdalen som mistet livet i steinraset over E6 i Sel kommune noen minutter før klokka 09 i morges.

Han var på vei nordover i varebil da et stort steinsras kom ned en bratt fjellside ved Rosten mellom Otta og Dovre, om lag 150 meter fra avkjøringen til Høvringen.

- Den omkomne var aleine i bilen. Vi kan foreløpig ikke gå ut med flere personalia fordi alle pårørende ennå ikke er varslet, sier operasjonsleder Haagen Løvseth i Gundbrandsdal politidistrikt til Dagbladet ved 10.45-tiden.

E6 stengt flere timer E6 i begge retninger vil trolig være stengt i flere timer framover fordi store steinmasser sperrer veibanen.

 UNDER HER LIGGER E6  De store steinmassene som kom ned fjellsiden ved Rosten like før klokka 09 i morges, traff varebilen på vei nordover (anonymisert, i bakgrunnen), fylte veibanen og flerret autovernet. FOTO: OVE KIRKESTUEN.
UNDER HER LIGGER E6 De store steinmassene som kom ned fjellsiden ved Rosten like før klokka 09 i morges, traff varebilen på vei nordover (anonymisert, i bakgrunnen), fylte veibanen og flerret autovernet. FOTO: OVE KIRKESTUEN. Vis mer

All tungtrafikk mellom Oslo og Trondheim kan kjøre riksvei 3 gjennom Østerdalen. Mindre biler kan alltid velge å kjøre via Venabygdfjellet, men i dag er også denne strekningen åpnet for tungtrafikk.

Geologer i helikopter - Geologer fra Statens vegvesen i Oslo er på vei til rasstedet i helikopter. Det har gått ras i det bratte terrenget ved Rosten også tidligere, men ikke i år, sier operasjonsleder Løvseth til Dagbladet.

Det var en bilfører som kom til ulykkesstedet rett etter raset, som først varslet politiet om ulykken klokka 08.50

- Ikke mye trafikk Anders Ringen var på rasstedet ti minutter etter ulykken

- Det er mye stein. De veier sikkert ti, tolv tonn, og det står en bil midt inne i raset. Jeg står nå som trafikkvakt, sier Ringen til Dagbladet.

 DIGRE STEINBLOKKER:  Raset med store steinblokker, som knuste varebilen og sperrer E6 ved Rosten i Gudbrandsdalen i formiddag, i forkant til venstre på bildet - jerbanelinja med tunnel på høyre side av elva. FOTO: JAN VIGERUST, RONDEHEIM.NO
DIGRE STEINBLOKKER: Raset med store steinblokker, som knuste varebilen og sperrer E6 ved Rosten i Gudbrandsdalen i formiddag, i forkant til venstre på bildet - jerbanelinja med tunnel på høyre side av elva. FOTO: JAN VIGERUST, RONDEHEIM.NO Vis mer

- Det var ikke så mye trafikk da dette skjedde, sier Ringen.

Lite gjort siden ras i 2011 Han forteller om en kraftig ras i samme område i 2011, og han reagerer på at for lite har blitt gjort.

- Jeg syntes det er rart at det ikke har blitt sikret bedre. Og det burde vært bygget en enkel vei for omkjøring. Det tar timevis å kjøre rundt, sier han.

 RASSKRÅNING:  Steinblokker og løsmasse mistet grepet mot snaufjellet på oversiden av E6. FOTO: OVE KIRKESTUEN.
RASSKRÅNING: Steinblokker og løsmasse mistet grepet mot snaufjellet på oversiden av E6. FOTO: OVE KIRKESTUEN. Vis mer
 HERFRA KOM RASET:  Steinmassene som traff varebilen og nå sperrer E6 ved Rosten i Sel i 30 meters bredde ble utløst her i det bratte terrenget på oversiden av E6. Foto: Brannvesenet i Sel.
HERFRA KOM RASET: Steinmassene som traff varebilen og nå sperrer E6 ved Rosten i Sel i 30 meters bredde ble utløst her i det bratte terrenget på oversiden av E6. Foto: Brannvesenet i Sel. Vis mer