Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varen er levert

Hallgeir Opedal kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOR EI UKE!

Maud Angelica er knapt blitt tørr i hodebunnen, før en stolt kronprins kan annonsere sitt kommende farskap. Dette i samme uke som vi feiret 100-årsdagen for kong Olavs fødsel og vi kunne se Ari Behn dingle i toppen av en skipsmast på forsiden av Norges største avis. Ingen skal si at vårt kongehus ikke leverer.

For egen del kom nyheten stormende inn på kontoret i form av en oppspilt kollega som hadde lest det gledelige budskap i hastemeldingen som ble sendt ut av NTB klokka 11.37. Det var en nyhet vi for så vidt hadde fått mange ganger før, men denne gang var den annerledes, denne gang stemte den med de faktiske forhold.

DE NÆRMESTE TIMENE

ble nyheten fortalt, den ble tekstet, telefonert og mailet over det ganske land, for er det noe som ligger i menneskets natur, så er det gleden over å fortelle noe nytt. Og mens de dekadente allerede gjespet uinteressert over alt oppstyret, «herregud, hun er jo bare gravid», kunne monarkistene puste lettet ut.

For det er selvsagt langt flere enn kong Harald og dronning Sonja som har ventet. Ved siden av å spre pust av sensasjon og tradisjoner, har en kronprinsesse bare én oppgave: å føde en tronarving. At Mette-Marit var i stand til dette, har hun jo bevist en gang tidligere, men i hvilken grad kronprinsen kunne utføre sin del, har det naturlig nok vært knyttet en del usikkerhet til. Nå kan kronprins-paret senke sine tunge skuldrer og hvile ut.

SELV PÅ EN DAG

som denne, eller kanskje nettopp på en dag som denne, bør vi vie noen tanker til hvilken livslang skjebne dette lille barnet er pålagt. Vårt kongehus utfører sine plikter på et utmerket vis. I humanismens ånd må vi like fullt håpe at monarkiet avvikles på en verdig måte, slik at den nye arvingen slipper å ta stilling til det samme dilemmaet som dets far og farfar.

KLOKKA 14:37

, bare tre timer etter at nyheten ble kjent, sendte NTB ut melding nummer 21 om graviditeten:

«Navnespekulasjonene i gang.»

I går kveld var nyhetssendingene fulle, som avisene er det i dag. I bakhodet murrer allerede tanken om at dette kan bli et pinefullt langt svangerskap for flere enn storebror Marius.

Det er nesten så man bare gjespe litt.