Våren har kommet for å bli i sør og øst

Mens høstværet herjer på Vestlandet.

VÅRSOL: Meteorolog Marit Helene Jensen sier at våren har kommet for å bli på Øst- og Sørlandet, mens den lar vente på seg i resten av landet. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
VÅRSOL: Meteorolog Marit Helene Jensen sier at våren har kommet for å bli på Øst- og Sørlandet, mens den lar vente på seg i resten av landet. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De nærmeste ti dagene vil det grovt sett være flott vårlig vær Østafjells, og byger og lange perioder med kuling i resten av landet, forteller Marit Helene Jensen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Østafjells får rolige vindforhold med lange perioder med sol og pent vær.

Våren er her - I dag er det 13,2 grader i Oslo, i morgen blir det minst like varmt. Deretter faller det med fire-fem grader og blir liggende der resten av uka. Skydekket varierer litt, men det er ikke noe nedbør i sikte. Her er det ordentlig vår - og den er kommet for å bli, sier Jensen.

Seinere mandag etter middag har det blitt målt 16,1 grader i Oslo.

Så varmt er det aldri blitt målt så tidlig på året på Blindern siden værstasjonen ble satt i drift i 1937, ifølge Aftenposten. Det var ifølge NTB varmere i Oslo klokken 13 i dag enn på Rhodos og i Aten.

Jensen forteller at det kan komme noen dager med kaldere vær i slutten av mars og begynnelsen av april, men hvis det kommer snø vil den ikke bli liggende.

På vidda og øst i Finnmark vil det være lange perioder med opphold og sol, mens vestlige deler av Finnmark vil få perioder med byger, stort sett i form av snø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer