Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våren lar vente på seg

Sjekk hvem som får snø, regn, vind og sol. Og noen få grader mer å varme seg med.

HVIT VEI: Hvitveisen er vanligvis en av de plantene som blomstrer først om våren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HVIT VEI: Hvitveisen er vanligvis en av de plantene som blomstrer først om våren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Knallværet i Nord-Norge tar en brå slutt allerede i morgen. Deretter treffer et lavtrykk Vestlandet, som har med seg både regn og vind - og som også trekker videre helt inn til Trøndelag.

Det er lite som tyder på at det blir noe godt vårvær å skryte av i disse landsdelene den neste uka altså - men i sør er folket noe mer heldig.

- Det blir litt sol i Sør-Norge, så her kan man nok en slags vårfornemmelse, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

I dag våknet store deler av Sør-Norge til et vinterdekket landskap og E18- som har gjort hjemfarten krevende for mange påskebilister. Og selv om snøen har smeltet de fleste steder, kan det bli kaldt i natt - noe som trafikanter bør være obs på, advarer Thyness.

Litt mildere

Det er Sør-Norge som stikker av med det beste været den kommende uka, og det begynner allerede i morgen.

- Morgendagen blir fin sør for Trondheim. På onsdag og torsdag blir det dessuten varmere, kanskje opp mot 10 grader, sier Thyness.

- Blir det også sol?

- Ja, det blir klare, fine dager. Men det blir nok litt skarp luft, sier hun og henviser til at det ikke blir spesielt varmt.

- Mot helga blir det trolig enda kjøligere igjen, fortsetter hun, men ifølge prognosene; fortsatt en del sol.

- Typisk vestavær

Vestlandet får også en fin dag i morgen, ifølge Thyness, med sol og temperaturer opp mot 10 grader.

- Men det kan komme en og annen skur, og sør for Sognefjorden er det ventet byger på ettermiddagen, sier hun, og forteller at det er ventet mer nedbør i de påfølgende dagene i vest.

- Det kommer nye lavtrykk allerede på onsdag, og det er lite som tyder på at det blir noe særlig mer sol etter morgendagen.

- Fram mot helga blir det typisk vestavær, med lavtrykk fra vest, skyer og regn - men relativt lite vind. Til helga blir det enda kjøligere, og det kan da komme snøbyger i indre strøk, sier Thyness.

Skiftende i midten

For Midt-Norges del ser man den samme tendensen:

- De får en fin dag i morgen, men så kommer det inn lavtrykk på onsdag og torsdag, som vil gi regn og byger.

Hun fortsetter:

- Det vil sikkert komme noen opphold mellom bygene når vi nærmer oss helga, og mest håp om sol er på søndag, men hovedinntrykket for Midt-Norge er at det blir skiftende vær.

Brått skille i nord

Nord-Norge har hatt knallvær hele påska.

- Det har vært kanonfint; vinterlig, kaldt og mye sol. Men i natt skjer det et brått skille i nord, sier Thyness.

- Et lavtrykk fra Svalbard når kysten i natt, som gir vindøkning og nedbør i Troms og Finnmark.

- Hele veien fra Lofoten til Finnmarkskysten er det ventet sludd og snøbyger, utdyper meteorologen.

I Nord-Troms og Vest-Finnmark er det ventet stiv til sterk kuling, som vil kunne gi dårlig sikt og utfordringer for fjellovergangene.

- Det blir realt vintervær, sier Thyness.

Lavtrykket som treffer kysten vil kunne gi forbigående mildere luft, men oppsummert sett er det ventet gråvær resten av uka i nord.

- De fine vinterdagene er over, konkluderer Thyness.