Varetekt etter drosjedrap

42-åringen som er siktet for drapet på drosjesjåføren Taher Hamidi, må sitte fire uker i politiets varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det slo Stavanger forhørsrett fast i en kjennelse mandag. Mannen er ilagt brev- og besøksforbud samt forbud mot å tilegne seg informasjon fra media. Siktede skal ha tatt kjennelsen svært tungt, men valgte å ta betenkningstid på om han skal påkjære kjennelsen.

42-åringen ble fredag ettermiddag siktet for drapet på sin venn, drosjesjåføren Taher Hamidi (37), men nekter straffskyld.

Det var etter et vitneavhør av 42-åringen at politiet bestemte seg for å sikte ham. Flere av opplysningene han kom med stemte ikke med den informasjonen politiet satt på. Hamidi ble funnet knivdrept i sin egen drosje på en parkeringsplass på Forus i Stavanger forrige søndag. Politiet tror han er drept en gang mellom 23.50 lørdag kveld og 07.00 søndag morgen.

Både avdødes pengeveske og mobiltelefon lå igjen i bilen, og politietterforskernes hovedteori er at Hamidi ble drept i forbindelse med et internt oppgjør i kurdermiljøet i Stavanger-området.

Politiet har også etterlyst en annen drosje som er observert like i nærheten av parkeringsplassen der Hamidi ble funnet. I den forbindelse etterlyser de en mann av kurdisk opprinnelse. Mannen skal imidlertid ha dratt til Sverige bare timer etter at Hamidi ble drept. Vedkommende skal også ha vært i en konflikt med avdøde for noen år siden.

(NTB)