Varetekt for menneskesmugling

En mann bosatt på Nordmøre ble mandag varetektsfengslet i fire uker, siktet for menneskesmugling til flere europeiske land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannens forsvarer, advokat Jan E. Todal, sier at hans klient påkjærer varetekten til lagmannsretten. Mannen angir at han ikke har gjort det han er siktet for.

- Han sier at siktelsen må bero på en misforståelse, og mener at mistankegrunnlaget er for svakt, sier Todal til NTB.

Mannen er av utenlandsk opprinnelse, men politiet vil ikke gi opplysninger om hans nasjonalitet.

- En person ble pågrepet fredag ettermiddag, mistenkt for å ha deltatt i eller organisert ulovlig innreise til blant annet Norge, sier politifullmektig Åge Gustad ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Av hensyn til etterforskningen er politiet beskjedne med å gi opplysninger om saken. Politiet vil ikke gi opplysninger om mannens nasjonalitet, hans bosted, hvor mange personer som er ført ulovlig inn i Norge eller om flere personer kommer til å bli siktet i saken.

- I den grad dette er en sak, er den liten og avgrenset, sier mannens forsvarer, advokat Jan E. Todal, til NTB.

At siktelsen knytter forbindelse til flere europeiske land, har sammenheng med at den angivelige menneskesmuglingen er foregått via flere land, mener Todal.

Gustad sier til NTB at det lokale politiet har samarbeidet med Kripos i denne saken, som har vært under etterforskning i lengre tid.

(NTB)