Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varetektsfange tente på cella - mannen selv og en ansatt brakt på sykehus

Varetektsfangen i Oslo fengsel hadde først dekket til brannvarsleren.

DEKKET TIL BRANNALARM: En fange tente på cella si i Oslo fengsel i helga. Han hadde dekket til brannalarmen, så det skulle ta lenger tid før brannen ble oppdaget. Foto:Aleksander Nordahl
DEKKET TIL BRANNALARM: En fange tente på cella si i Oslo fengsel i helga. Han hadde dekket til brannalarmen, så det skulle ta lenger tid før brannen ble oppdaget. Foto:Aleksander Nordahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En cellebrann på avdeling A ved Oslo fengsel natt til søndag endte med at både den innsatte som tente på og en nattevakt ved Oslo fengsel ble sendt på sykehus.

Fengselsdirektør Stig Meisler Storvik hadde igår ettermiddag ingen opplysninger om tilstanden til den innsatte.

- Vi har vært i kontakt med sykehuset, men sitter ikke med informasjon om skadeomfanget, sier Storvik. Han forklarer at det er politiet som har ansvaret for varetektsfanger når de er utenfor fengselet.

Fattet mistanke Brannen ble oppdaget klokka 03.05, og brannvesen, politi og ambulanse ble tilkalt. Også en kvinnelig fengselsbetjent måtte på sykehus.

- Hun følte seg dårlig senere på natta, og har vært inne til et par døgns observasjon på sykehus og er skrevet ut i dag, sier Storvik.
Det er ukjent hvor lenge brannen hadde fått utvikle seg da den ble oppdaget. Grunnen er at den innsatte hadde dekket til brannvarsleren inne på cella.

- Vi fikk mistanke og var på vei til cella, da alarmen ute i gangen ble utløst. Det er første gang i min tid at en innsatt har dekket til brannvarsleren, sier Storvik.

Ukjent motiv Fengselsdirektøren forteller at det er første gang i år at det er celle-brann ved Oslo fengsel, men at det skjer fra tid til annen i norske fengsler.

- Vi vet ikke hva som var motivet hans for å tenne på. Da må vi nesten snakke med ham når han kommer tilbake, sier Storvik, som ser alvorlig på hendelsen.

- Det er skrevet rapporter fra alle som var til stede under hendelsen, så vi har fått et ganske godt bilde av hva som skjedde.

- Godt alarmsystem Etter å ha snakket med sikkerhetsinspektøren kan ikke Storvik se at noe har sviktet når det gjelder sikkerhetsrutinene til fengselet.

- Vi har et veldig godt alarmsystem, men når brannsensorene blir dekket til slik som her, er vi avhengig av at det blir oppdaget på andre måter, sier Stig Meisler Storvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media