Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varetektsfengsler Galina-drapssiktet i fire nye uker. Frykter gjentakelse

Frykter ny alvorlig kriminalitet.

POLITIADVOKAT:
Tina Bjarkø Helleland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Tina Bjarkø Helleland. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25-åringen som er siktet for å ha drept den bulgarske sexarbeideren Galina Sandeva (28) framstilles onsdag for varetektsfengsling på nytt. Han samtykker til videre fengsling, og det vil derfor være såkalt kontorforretning.

I den første fengslingen etter pågripelsen ville politiet holde 25-åringen i varetekt fordi de fryktet at han kunne ødelegge bevis i saken hvis han var på frifot. Denne gangen er fengslingsgrunnlaget gjentakelsesfare, opplyser politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til Dagbladet.

- Vi mener handlingens alvorlige karakter, sammenholdt med atferden hans i for- og etterkant av drapet, tilsier at det er gjentakelsesfare, sier Helleland.

DREPT: Galina Sandeva (28) funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Politiet mener hun ble drept kvelden før. Foto: Privat
DREPT: Galina Sandeva (28) funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Politiet mener hun ble drept kvelden før. Foto: Privat Vis mer

- Frykter dere at han vil kunne drepe på nytt hvis han løslates?

- Vi mener det er fare for at han kan begå nye alvorlige straffbare handlinger.

25-åringens forsvarer Joar Henjum sier til Dagbladet at han tilrådet klienten til å samtykke til videre fengsling.

FORSVARER: Advokat Joar Henjum.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORSVARER: Advokat Joar Henjum. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg er ikke overrasket over at de anfører gjentakelsesfare som fengslingsgrunnlag utfra opplysningene om hans psykiske helse, sier Henjun til Dagbladet.

Psykiatrirapport klar i mars Politiet har avhørt en rekke personer i kretsene rundt 25-åringen fra Hedmark, som i flere år har bodd i Oslo, og jobbet som selger. Dagbladet har snakket med kilder som sier at mannen søkte jobber i hjemfylket to dager etter drapet. Dagen før drapet skal han ha forsøkt å møte en annen sexarbeider.

To rettspsykiatere har satt i gang med undersøkelser, for å avdekke om 25-åringen kan ha vært psykotisk da han drepte Sandeva. De skal levere sin rapport i midten av mars.

- Vi avventer resultatene av denne, sier politiadvokat Helleland.

SIKTET FOR DRAP 25-åringen har erkjent drapshandlingen.
SIKTET FOR DRAP 25-åringen har erkjent drapshandlingen. Vis mer

Politiet har undersøkt om 25-åringen var ruspåvirket under drapet, men ønsker foreløpig ikke å kommentere disse undersøkelsene.

Drept med kniv Politiet mener Sandeva var et tilfeldig offer.

- Det er ingen holdepunkter for noen kontakt mellom dem før rett før drapet, sier Helleland.

Mannen har innrømmet at han drepte Sandeva med kniv, men har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen for forsettlig drap.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media